• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Antalya'nın 'Çılgın Projesi' Boğaçayı halka sorulacak

Antalya'nın 'Çılgın Projesi' Boğaçayı halka sorulacak
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci "çılgın projesi" Boğaçayı Projesi ile ilgili son kararı halkın vereceğini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Boğaçayı Projesi ile ilgili son kararı halkın vereceğini bildirdi. Türel, yaptığı açıklamada, Boğaçayı'nın, Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci "çılgın projesi" olduğunu söyledi.  Büyükşehir Belediyesinin vizyon projesi olan Boğaçayı için halka gideceklerini belirten Türel, "Büyük projelerimizi halka soracağımızı seçimlerden önce ifade etmiştim. Boğaçayı Projesi'nde, dünyadaki en önemli uzmanlar en değerli bilim insanlarıyla çalışıyoruz. Projemiz hazır. Halkımıza 'İşte proje budur. Ne diyorsunuz?' diyeceğiz.

Bunu bütün projelerde yapacağız" dedi. Projede kıyı koruma dengesi, deniz dalga boylarının ölçülmesi, deniz akımların çözülmesi, tuzlu su çözümleri, taşkın su ile ilgili alınması gereken tedbirlerin hepsinin alınacağını kaydeden Türel, Boğaçayı'nda geçmişte yaşanan sel felaketinde deniz kenarındaki köprünün yıkıldığını hatırlattı. Türel, o gün yaşanan sel felaketinin iki katındaki debiye göre bir tedbir aldıklarını ifade etti.  Boğaçayı'nın altyapısıyla ilgili çalışmanın DSİ Genel Müdürlüğü tarafından bir protokol kapsamında yürütülmesi gerektiğinin altını çizen Türel, projenin 2 kilometrelik bölümünün üst yapı ihalesini, DSİ altyapı çalışmalarına devam ederken yapmak istediklerini dile getirdi.

Türel, görev dönemlerinin sonuna kadar bu ilk etabı Antalyalıların hizmetine sunmak istediklerini bildirdi.  "1 milyar liralık proje" Boğaçayı'nın 1 milyar liralık büyük bir proje olduğunu belirten Türel, "Kanal İstanbul kadar önemli diyoruz. İstanbullulara ayıp olmasın diye çok iddialı konuşmak istemiyorum. Ama bence Kanal İstanbul'dan sonra çok daha büyük bir proje. Çünkü Kanal İstanbul'dan daha uzun genişliğe sahip büyük bir kanal olacak Boğaçayı projemiz" diye konuştu.  Boğaçayı'nda 2 yat limanı olacağına değinen Türel, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Halka açık yaşam merkezleri olacak. Halkımız buralarda gezecek, görecek, dinlenecek ve eğlenecek.

Antalya'nın en önemli cazibe merkezi olacak. Antalya'nın marka değerini katlayacak bir proje olacak. Sadece Boğaçayı çevresinde değil bakın bütün Antalya'nın etrafındaki emlak fiyatlarının artmasına vesile olabilecek. Şuanda TÜİK verilerine bakıyorum. Emlak fiyatlarında en çok fiyat artışı olan şehir Antalya. Dolayısıyla bu Antalya'nın zenginleşmesinin bir işaretidir." Alanya'ya hizmet binası Büyükşehir Belediyesi olarak Alanya ilçesinde bir hizmet binası yapmak istediklerine de değinen Türel, bu projeyi ilçe belediyesiyle işbirliği içerisinde hayata geçirmek istediklerini belirtti. Binayı yapmak istedikleri alanın bitişiğindeki yerle ilgili Alanya Belediyesinin kültür merkezi proje olduğuna dikkati çeken Türel, "Kültür merkezi Alanya için bir kazançtır ve bu konuda belediye başkanını destekliyorum. 12 dönümlük bir alanda kültür merkezini sayın Başkan ziyadesiyle yapabilir. Geriye talan 9 dönümlük alana da biz hizmet binası yapmak istiyoruz. İşbirliği içinde iki projeyi de hayata geçirebiliriz" dedi.

Antalya'ya hizmet etmek için hangi siyasi partiden olursa olsun tüm ilçe belediye başkanları ile uyum içinde çalışmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Menderes Türel, "Ben kavga etmem. Benim üslubumda kavga yok. İstişare var, çözüm var. Belediyecilik mazeret makamı değil, çözüm makamı. Sorunları çözmek için herkese elimizi uzatıyorum" diye konuştu. İşbirliğine en güzel örneklerden birinin de Kırcami olduğunu ifade eden Türel, şunları söyledi: "Kırcami planı kanayan yaraydı. Kangren haline dönüşmüştü. Ümit Uysal başkanla oturduk. Günlerce beraber çalıştık. Biz olmadığımızda ekiplerimiz çalıştı. Şimdi bir yargı süreci var, iki başkan da takip ediyoruz. Yargıdaki gelişmelere göre bazı düzeltmeler yapılması gerekiyor. Bununla ilgili düzeltmeleri beraber imzalayarak meclisten geçirdik."

Proje nasıl olacak?

Konyaaltı’nı Venedik gibi yapacak olan Boğaçayı projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacak. Gerçekleşmesiyle Antalya´nın şehir merkezine binlerce turist çekmesi planlanan proje ile şuan 6 kilometre olan Konyaaltı Plajı, Boğaçay projesi ile 40 kilometre uzunluğunda olacak. Bu vesileyle, yat turistleri Antalya´ya seyahate başlayacaklar.

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 4302 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim