• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Diyarbakır uçağında silah krizi

Diyarbakır uçağında silah krizi
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İstanbul’dan Diyarbakır’a sefer yapan yolcu uçağında silah olduğu ihbarı hareketli saatler yaşanmasına neden oldu

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, İstanbul’dan Diyarbakır’a sefer yapan yolcu uçağında silah olduğu ihbarı hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. İhbar üzerine yapılan aramada, bir çantada paketlenmemiş silah bulununca, emniyet mensubu olduğu iddia edilen çantanın sahibiyle birlikte 7 kişi uçaktan indirildi.

Olay, saat 19.00 sıralarında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İstanbul-Diyarbakır seferi yapacak olan bir havayolu şirketine ait uçakta meydana geldi. İddiaya göre, uçuş için pistte sıra bekleyen uçaktaki kabin görevlilerine, havalimanındaki görevliler tarafından bir yolcunun çantasında çok sayıda tabanca olduğu ihbar edildi. İhbar üzerine uçağın 12E numaralı koltuğuna gelen görevliler, yolcunun çantasında inceleme yaptı. Yapılan incelemede görevliler, çantanın içerisinde çok sayıda tabanca buldu. Bunun üzerine çantanın sahibini araştıran görevliler, bir süre sonra yolcuya ulaştı.

Kabin görevlileri çantanın sahibi yolcuya, tabancaların paketlenmediği için uçuş sırasında oluşan basınçtan dolayı patlama etkisi oluşturabileceğini söyledi. Yolcu ise kendisinin emniyet mensubu olduğunu belirterek, görevlilere uçağın dışında konuşmak istediğini ifade etti. Görevlilerle birlikte piste inen yolcu, uçaktaki 6 arkadaşıyla birlikte görev için Diyarbakır’a gittiğini söyleyerek 20 dakika boyunca görevlileri ikna etmeye çalıştı. Ancak görevliler izin vermeyince çantanın sahibi yolcu, 6 arkadaşı ile birlikte uçaktan indirildi.

Uçak yaklaşık 45 dakika sonra Diyarbakır’a uçtu.

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim