• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Artvin Barajı ve HES, toplu açılış töreniyle hizmete girdi

Artvin Barajı ve HES, toplu açılış töreniyle hizmete girdi
Çoruh Nehri'nin ana kolu üzerinde yaklaşık 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı ve HES, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  99 Baraj ve Hidroelektirk Santrali'nin toplu açılış töreniyle hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen, "Kamu- Özel Sektör tarafından tamamlanan 99 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin Toplu Açılış Töreni" ile Artvin Barajı ve HES hizmete alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı Yusufeli’ndeki açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Doğuş Enerji Gurubu Müdür Yardımcısı Filiz Soydan, Doğuş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Kayhan Uyaroğlu,  DSİ Artvin Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli İlçe Kaymakamı Ömer Dereci kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ tarafından Yusufeli ilçesine bağlı Narlık ve Zeytincik köyleri sınırları içerisinde inşa edilen Artvin Barajı ve HES inşaatı temelden itibaren 180 metre yüksekliğe sahip olup yaklaşık 1 milyar 486 milyon liraya mal oldu. 7 Aralık 2010'da temeli atılan ve 5 yılda yapımı tamamlanan Artvin Barajı, TBMM 75. Yıl Muratlı, Borçka ve Deriner barajlarından sonra il sınırlarında Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen 4'üncü baraj oldu. Projenin 332 megavat kurulu gücü, yıllık 1 milyar 26 kilovat saat yıllık enerji üretimi ile yaklaşık 350 bin kişinin enerji ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans sistemiyle Artvin'e bağlanması esnasında konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, "Sınır kentimiz Artvin'den ve barajımızın bulunduğu Çoruh Vadisinden zatı devletlerini, katılımcıları ve izleyicileri saygı ile selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım barajımız yaklaşık 1 buçuk milyar lira harcanarak 5 yılda tamamlanmış olup yıllık 350 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayan bir projedir. Ülke ekonomimize ise yılda 250 milyon liralık bir katkısı olacaktır. Artvin Barajımızla birlikte 99 Baraj ve HES'in hem Artvin hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Doğuş enerji grubuna da teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla butonlara basılarak açılış gerçekleştirildi.

fotoo-001.jpg

Bu haber toplam 2637 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim