• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Artvin’de kurulması planlanan Sanayi Sitesi için İstişare Toplantısı düzenlendi

Artvin’de kurulması planlanan Sanayi Sitesi için İstişare Toplantısı düzenlendi
Artvin’de kurulması planlanan Sanayi Sitesi için istişare toplantısı düzenlendi. Başkan Kurtul Özel; “Yapılması planlanan sanayi sitesi modern, işlevsel ve iş kollarını toparlayıcı bir yapılanmayla hayata geçirilmelidir” dedi.

Son aylarda gündemde olan ve kurulması planlanan sanayi sitesi için esnaf ve tacirlerin katılımlarıyla istişare toplantısı Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen istişare toplantısına; Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel, Esnaf Odaları Başkanı Demirhan Elçin ile odalara kayıtlı esnaf ve tacirler katıldı. Planlanan yeni sanayi sitesinin hayata geçirilmesi için kurulan Livane Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Özçelik, Süleyman Alkan ve Zeki Özkan’dan oluşan divan kurulunun yönettiği toplantıda, sunu eşliğinde yer ve bölge tanıtımı yapıldı,  soru-cevap şeklinde karşılıklı görüşler dile getirildi. Açılış konuşmasını Ahmet Özçelik’in yaptığı istişare toplantısında, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe yapılan girişimin hayırlı bir iş olduğunu belirterek, hep beraber hareket edilirse Artvin’in yıllarca ihtiyacının karşılanacağı bir projenin hayata geçirileceğini söyledi. 

Esnaf Odaları Başkanı Demirhan Elçin’in de söz aldığı toplantıda Başkan Elçin; ‘küçük esnafın da düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini, hiç kimsenin aklında bir şüphe olmadan ve herkesin maksimum bir şekilde memnun olduğu bir yapılanmayla projenin yapılanması gerektiğini belirtti. ATSO Başkanı Kurtul Özel söz alarak yaptığı konuşmada, konuyla ilgili süreci katılımcılara aktararak, el birliği-güç birliği anlayışıyla hareket edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Başkan Özel konuşmasında; “Bu projeyle amaç, plansız- denetimsiz, mahalle ve sokak aralarında yapılanmış iş yerlerini, iştigal kollarına göre bir araya toplayarak, büyük yer ihtiyacı olan esnaf ve tacirlerin de yer sorununu yıllarca İlin ihtiyacına cevap verecek şekilde çözmektir. Ancak bu proje günün şartlarına modern çağın gereklerine, İlimizin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlayacak şekilde planlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Bizim burada derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Bu proje parmakla gösterilen bir proje olarak hizmet vermelidir. Artvin’de geriye dönülemeyecek hatalarla hayata geçirilmiş projelerden olmamalıdır. Bunun örnekleri İlimizde ne yazık ki çoktur. İlimizin ekonomisi her geçen gün kötüye gitmektedir. Bu proje bir anlamda bizlerin bir şansıdır. Bugün Türkiye’de gelişmiş iller, hep birlik beraberlik içerisinde olarak projelerini hayata geçirmişlerdir. Bizler neden yapamayalım. Onun için diyoruz ki daha geniş katılım sağlayalım. Şeffaf ve herkesin en yüksek düzeyde yararlandığı bir yapılanma olsun” dedi. Yer yer katılımcıların kısa görüşleriyle süren toplantı, soru-cevap kısmından sonra sona erdi.

Bu haber toplam 2023 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim