• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı
Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığında yer alan aile kabristanında toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç için cenaze töreni düzenlendi.

Sabah saatlerinde Üsküdar'daki Koç Holding binasında gerçekleştirilen programın ardından Koç için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisinde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. 

Camiye cenaze aracıyla getirilen Koç'un naaşı, kardeşi Ali Koç ve sevenleri tarafından musallaya taşındı. 

Koç'un tabutunun üzerine, merhum Vehbi Koç ile kızı Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanılan, Sadberk Hanım Müzesinde muhafaza edilen, aileye ait Osmanlı Sancağı örtüldü. 

Koç'un tabutunun yanına eşi, çocukları, ailesi ve Koç topluluğunun adlarının yazdığı çiçeklerle, fotoğrafı konuldu. Ayrıca, tabutun kenarına Fenerbahçe logolu flama takıldı. 

Sancağın üzerinde, "Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur / Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir" ifadelerinin yazılı olduğu belirtildi. 

Taziye çadırı kuruldu

Cami avlusunda kurulan çadırda, Koç'un babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Ali ve Ömer Koç, karısı Caroline Koç ve kızı Esra Koç taziyeleri kabul etti. 

Törenin ardından, Koç'un tabutunu, kardeşleri Ali ve Ömer Koç ile Ankara Kulübü Seymenleri cenaze aracına kadar taşıdı.

Cenazeye yoğun katılım

Anadolu yakasında zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un cenazesine yoğun katılım oldu. Cami avlusunda erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu.Öte yandan, Koç ailesinin sahip olduğu Ford, Tofaş, Otokar, Arçelik gibi şirketlerde çalışanlar da Koç'u, son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Bazı çalışanların ellerindeki "Mavi gözlü, güler yüzlü patron" yazılı pankartlar dikkati çekti. 

Erdoğan, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu da katıldı

Öğle namazı vaktinde düzenlenen törene, Koç ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işe Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, sanatçı Demet Akbağ, iş adamları Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Ali Aydınlar, iş kadını Serpil Timuray ile askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Doğan Holding Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın da taziyede bulunup camiden ayrıldığı görüldü.

Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi

Cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığına hareket edildi.

Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla kabristana getirilen Mustafa Koç'un naaşı, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi. 

Koç, dualarla toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Kur'an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Ölüm Güzel şey" isimli şiirinden alıntı yaptı.

Bu haber toplam 2400 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim