• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Belediye, iş kadınının otelini kılıfına uydurdu

Belediye, iş kadınının otelini kılıfına uydurdu
İş dünyasının tanınmış isimlerinden Ayşen Zamanpur, 3. köprü bağlantı yolunda ‘konut ruhsatıyla’ otel inşaatına başladı.

İş dünyasının tanınmış isimlerinden Ayşen Zamanpur, 3. köprü bağlantı yolunda ‘konut ruhsatıyla’ otel inşaatına başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Bölgeyi ‘turizm’ alanına çevirdi. Zamanpur’un oteli böylece kurtuldu...

İstanbul'un Eyüp İlçesi'ne bağlı Odayeri Köyü'ndeki otel inşaatında imar sorunu vardı. O sorun da AKP'li İstanbul Belediyesi'nin (İBB) aldığı kararla önceki gün çözüldü.

YENİ SEKTÖRÜ TURİZM OLDU 

Tekstil sektöründeki Ayşen Zamanpur, Fabeks Yapı adlı şirketle turizm sektörüne girdi. Zamanpur'un projelerinden biri de Odayeri Köyü'nde yapılan butik otel oldu...
Giyim markası Silk &Cashmire'in yaratıcısı Ayşen Zamanpur, turizm işine girdi.

zamanp3.jpg

KONUT RUHSATI İLE BAŞLADI

3. köprü ve 3. havalimanı bağlantı yollarının üzerinde bulunan Odayeri Köyü'ndeki 7 bin metrekarelik araziye 2013 yılında Eyüp Belediyesi tarafından “konut” inşaatı için ruhsat verildi. Yüklenici firmanın şantiye alanına koyduğu tabelaya da “konut inşaatı” yazıldı. Tapu kayıtlarına göre 7 bin metrekarelik arazinin sahibi de Ayşen Zamanpur'un turizm sektörüne girmek için kurduğu Fabeks Yapı olarak gösterildi. Zamanla inşaatın da konut değil otel olduğu anlaşıldı.
Yüzde 60'ı biten otel, inşaat sonrası böyle görünecek.

zamanp2.jpg

İLK TEKLİF REDDEDİLMİŞTİ

“Fabeks Radisson Otel” projesi Zamanpur için sorunlu başladı. Çünkü arazi imar planlarında “Gelişme Konut Alanı” ve “Dere Koruma Sınırı”nda kalıyordu. Arazinin turizm alanına alınması için 2015 Aralık ayında İBB'ye başvuruldu ancak talep uygun görülmedi.

Daha sonra plan notlarında küçük değişiklikler yapılarak tekrar İBB'ye başvuruldu. Plan değişikliği teklifine ilişkin Ulaşım Planlama Müdürlüğü, Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ve İSKİ Genel Müdürlüğü uygulamaya ilişkin şartlı olumlu görüş verdi.
Otelin olduğu alan 3. havalimanı ve 3. köprü bağlantı yolları üzerinde. 

zamanp4.jpg

TRAFİK YÜKÜ GETİRİR' UYARISI

Planlama Müdürlüğü de teklifin bölge planının genel kararlarına aykırı olduğunu, bölgeye ek trafik yükü getireceğini vurguladı. Ancak İmar ve Bayındırlık Komisyonu bu kez teklifi uygun buldu. Komisyon, en çok 2 katlı olacak otelin yüksekliğine 6.50 metre sınırı getirerek meclise havale etti. İBB Meclisi'nin 11 Mayıs tarihli oturumunda plan değişikliği CHP'lilerin ret, AKP'lilerin kabul oyları ile geçti.

Bu haber toplam 2240 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim