• BIST 9548.09
  • Altın 2495.504
  • Dolar 32.4973
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Mahkeme MHP’li muhaliflerin itirazını kabul etti, pazar günü kurultay yapılacak

Mahkeme MHP’li muhaliflerin itirazını kabul etti, pazar günü kurultay yapılacak
MHP'nin olağanüstü tüzük kurultayını yapıp yapamayacağına yönelik belirsizlik ortadan kalktı. Yargıdan, "Kurultay yapılsın" kararı çıkarken, gözler MHP Genel Merkezi'ne çevrildi.

Ankara 2. İcra Mahkemesi, Ankara 25. İcra Müdürlüğü'nün MHP'de olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı yerinde buldu.

MHP'de (Milliyetçi Hareket Partisi) muhaliflerin, olağanüstü kurultayın engellenmesine dair mahkeme kararına itirazı kabul edildi.

MHP’de muhalifler olağanüstü Kurultay’ın toplanması için imza toplamış, toplanan yeter sayıdaki imza MHP yönetimine teslim edilmişti. Ancak MHP yönetimi imzaları işleme koymamış, muhalefete mahkeme yolunu göstermişti.

Mahkemeye başvuran MHP’li muhalifler, mahkemeden karar çıkartmış ve mahkeme tarafından MHP’yi olağanüstü kongreye götürecek 3 kişilik bir heyetin atanmasına karar verilmişti. Ancak MHP yönetimi bu kararı başka bir mahkeme üzerinden iptal ettirmiş ve kurultayın toplanmasını engelletmişti.

Ve mahkemeden karar çıktı

Bu karara yönelik Ankara 2. İcra Hakimliği, MHP’li muhaliflerin olağanüstü kurultay yapılmasının engellenmesi kararına yapılan itirazı kabul etti. MHP’li muhaliflerin bu kararın ardından 15 Mayıs 2016 tarihinde olağanüstüsü kurultayı toplaması bekleniyor.

Genel başkan adayları, kurultay sürecine ilişkin tedbir kararının kaldırılması durumunda kurultayı hafta sonu yapacaklarını söylemişti.

Adaylar Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ile Ümit Özdağ  perşembe günü bir araya gelerek kurultay süreciyle ilgili ortak bir karar almıştı.

Adaylar, olağanüstü kurultay süreciyle ilgili mahkeme tarafından verilen tedbir kararına şikâyetlerinin Cuma günü (bugün) mesai bitimine kadar kabulü halinde kurultayı hafta sonu gerçekleştireceklerini açıklamışlardı.

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay'dan yapılan açıklamada ise MHP'nin olağanüstü kongreyi toplaması kararının temyiz incelemesinin bu ay içerisinde tamamlanacağı belirtilmişti.

Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 8 Nisan’daki ilamıyla MHP olağanüstü kongresinin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda bir çağrı heyeti (kayyum) oluşturulmuştu. Kongre için görevlendirilen heyet, 15 Mayıs tarihinde olağanüstü kongre çağrısı yapmıştı. Ancak olağanüstü kurultay süreci yerel mahkemeler tarafından durdurulmuştu.

Bu haber toplam 2532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim