• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Binali Yıldırım'ın kurduğu kabineye "denizciler" damga vurdu

Binali Yıldırım'ın kurduğu kabineye "denizciler" damga vurdu
65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu üyeleri bugün açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim bakanlığı koltuğuna oturan İsmet Yılmaz denizci kökenli.

“İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi” mezunu olan Binali Yıldırım, 1978 – 1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın, uzun süre görev yaptığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğunu emanet ettiği isim de denizcilik sektöründen geliyor. Yeni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ahmet Arslan, Yıldırım’la aynı üniversiteden mezun. Pendik tersanesinde görev yapan Arslan, Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde de Denizcilik Müsteşarlığı’nda Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Arslan, yine Yıldırım’ın bakanlığı döneminde Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

Kabinedeki üçüncü “denizci bakan” ise, Milli Savunma Bakanlığı görevinden Milli Eğitim Bakanlığı’na kaydırılan İsmet Yılmaz.

İsmet Yılmaz da İTÜ Yüksek Denizcilik Okulu mezunu (İTÜ Deniziclik Fakültesi). Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı ilk döneminde Denizcilik Müsteşarı olarak, kendisiyle en yakın çalışan isimler arasında yer aldı.

2007 yılı genel seçimlerinde, Anayasa gereği Ulaştırma Bakanlığı görevini “tarafsız bir isme” bırakması gerektiğinde, o dönemin Denizcilik Müsteşarı olan İsmet Yılmaz, “tarafsız Ulaştırma Bakanı” olarak görev yaptı.

İsmet Yılmaz, 2011 seçimlerinde ise Sivas’tan milletvekili adayı olarak aktif siyasete girdi, kabinede Milli Savunma Bakanı oldu. 7 Haziran seçimleri sonrasında ise, AKP’nin adayı olarak TBMM Başkanlığı seçilen Yılmaz, 1 Kasım seçimlerine kadar da Meclis Başkanlığı görevini yürüttü.

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim