• BIST 9524.59
  • Altın 2521.586
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.5645
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Bayramda korsan taşımacılığa dikkat

Bayramda korsan taşımacılığa dikkat
Yetkililer, bayram tatillerinde yolcu talebinin artmasıyla gündeme gelen korsan taşımacılık konusunda vatandaşları uyarıyor.

 

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, tatile çıkmayı planlayanlar zamlı bilet fiyatlarından şikayet ederken, yetkililer de yolcu talebinin artmasıyla gündeme gelen korsan taşımacılığa karşı vatandaşları uyarıyor.

Bayramın yaklaşmasıyla yolcu taşımacılığı sektöründeki hareketlilik hız kazandı. 9 günlük tatil dolayısıyla artan talebi karşılamakta zorluk çeken ulaşım firmaları, başta Ege ve Akdeniz olmak üzere belli bölgeler için ek seferler düzenleyecek.

Tüketicilerin, bazı firmaların bilet fiyatlarını olması gereken bedelin üzerinde sattığı yönündeki şikayetleri artarken, yetkililer, bu durumun korsan taşımacılıktan kaynaklandığını öne sürüyor.

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, bayram arifelerinde seyahat etmek isteyen yolcu sayısındaki artışı gören pek çok firmanın, hava, kara ve deniz yolu ulaşımına fahiş zam yaptığını belirtti.

Hava yoluyla seyahat edecek tüketicilerin haklarına dair yönetmeliği okumasını öneren Ağaoğlu, şunları kaydetti:

"Hava yoluyla yolcu taşıyan şirketlerin birçoğu, kapasitelerinin üzerinde koltuk sayısına bilet düzenliyor. Hava yolu şirketleri, bazı yolcuların uçuşunu iptal edeceğine güveniyor. Yeterince iptal olmadığında da bazı yolcuların havaalanında mahsur kaldığına yönelik çok sayıda şikayet alıyoruz. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne şikayette bulunsun. Ayrıca, uğradıkları maddi kayıpların tazmini için de ikametlerinin bulunduğu il veya ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerine başvurabilir. Aynı durum, kara yolu taşımacılığında da yaşanıyor. Otobüs firmaları da, ek sefer düzenleyerek yüksek fiyatlarla bilet satıyor."

Tüketicilerin bu konularda bilgili, bilinçli ve belgeli olmalarının büyük önem taşıdığını kaydeden Ağaoğlu, "Tüketiciler, karşılaştıkları her durumu bir tutanağa, belgeye bağlamalılar." dedi.

"İstanbul'da günde 400-500 otobüs korsan taşımacılık yapıyor'

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan da "İstanbul'da günde 400-500 otobüs korsan taşımacılık yapıyor. Bayram döneminde bu rakam yüzde 30 artıyor. Bunların yaptığı zam, bize mal oluyor." dedi.

Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim