• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

4 günde 8 havalimanı teftiş edildi

4 günde 8 havalimanı teftiş edildi
İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Altınok başkanlığındaki heyet 4 günde 8 havalimanını teftiş etti.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Altınok başkanlığındaki heyet 4 günde 8 havalimanını teftiş etti.

Havalimanlarındaki önlemler yerinde incelenecek

Altınok'un yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile terör ve koruma daire başkanlarının da yer aldığı heyet İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından havalimanlarında alınan önlemleri yerinde görmek için harekete geçti.

30 Haziran Perşembe günü önce Bodrum'a giden heyet Milas ve Dalaman havalimanlarında güvenlik tedbirleriyle ilgili yetkililerden brifing alarak detaylı incelemelerde bulundu. Bodrum’daki incelemelerin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geçen heyet burada da yetkililerden bilgi alarak incelemelerini sürdürdü.

Yetkililer, dün ise Nevşehir-Kapadokya Havalimanı ve Antalya Havalimanı'nı aynı kapsamda ziyaret etti.

İncelemelerin üçüncü gününde heyet denetimlerini Bursa ve İstanbul Atatürk havalimanlarında sürdürdü.

Gaziantep Havalimanı da denetlendi

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok başkanlığındaki heyet, incelemelerin dördüncü gününde Gaziantep Havalimanı'nı denetledi.

Özel uçakla havalimanına gelen heyeti, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şeref Çakmak ve diğer yetkililer karşıladı.

Yaklaşık bir saat havalimanında kalan heyet, güvenlik tedbirleriyle ilgili yetkililerden brifing alarak detaylı denetim ve incelemelerde bulunduktan sonra kentten ayrıldı.

Erzurum Havalimanı'na denetleme

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok başkanlığındaki heyet, Erzurum Havalimanı'nı denetledi.

İçişlşeri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok başkanlığındaki ve bakanlığın terör ve koruma daire başkanlarının da yer aldığı heyet, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, havalimanlarında alınan önlemleri yerinde incelemeye devam ediyor.

Yaklaşık 1,5 saat havalimanında kalan heyet, güvenlik tedbirleriyle ilgili yetkililerden bilgi alarak, detaylı denetim ve incelemelerde bulundu.

Altınok ve beraberindeki heyetin, incelemeler sırasında terör saldırılarının tekrarının önlenmesi ve gerektiğinde kısa sürede müdahale edilebilmesi için gerekli hususları belirleyerek, ilave tedbirler alınması konusunda görevlilere talimat verdiği öğrenildi. 

Denetimler sürecek

Altınok ve beraberindeki heyetin incelemeler sırasında terör saldırılarının tekrarının önlenmesi ve gerektiğinde kısa sürede müdahale edilebilmesi için gerekli hususları belirleyerek, ilave tedbirler alınması konusunda görevlilere talimat verdikleri öğrenildi.

Havalimanlarındaki denetimlerin devam edeceği kaydedildi.

Bu haber toplam 2976 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim