• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan halka çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan halka çağrı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ülke yönetimine el koymasından sonra açıklama yapıyor. Erdoğan, "Bir azınlığın kalkınma hareketidir" dedi. Erdoğan, "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ülke yönetimine el koymasından sonra açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir azınlığın kalkınma hareketidir" dedi. Erdoğan, "Milletimizi meydanlara davet ediyorum" dedi ve "Bedelini çok ağır ödeyecekler" diye konuştu. 

Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın rehin alındığı iddialarına yönelik "Bu haberleri ben de duydum, ne denli sağlıklı ben de bilemiyorum. Böyle olaylarda hava bulanık olur" diye konuştu.

CNN Türk'te canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bu gelişme gerçekten Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki bir azınlığın kalkınma hareketidir. Bu malum yapıya ait paralel yapıya ait olarak üst akıl olarak onların hareketidir. Milletin birliğine beraberliğine yönelik bu harekete yönelik gerekli cevapları alacaktır.

Milletin olanaklarıyla yapılan helikopterle, tankla milletin üzerine giderek bunun bedelini çok ağır ödeyecektir. Dik durmak suretiyle bu adımı atacağız. Yani bunun bedeli neyse bizler farklı bir şekilde bırakamayız, meydanı da onlara da bırakamayız. Yaptıkları işgali çok kısa zamanda ortadan kaldıracağımıza inanıyoruz. Kararlılığımızı test etmesinler.

Tüm milletimizi illerimizin meydanlarına davet ediyorum, milletçe meydanlarda toplanalım, toplarıyla, tanklarıyla ne yapacaklarsa yapsınlar. Halkın üzerinde bir güç tanımadım ben, bundan böyle de tanımam mümkün değil.

Emir komuta zinrici çalışmamaktadır, tamamen askıya alınmıştır. Zincirde olanlar, altın üste yönelik adımlar atılmıştır. Cumhurun başı olarak başkomutanım. Başkomutan olarak benim haberimin olmadığı bir olaya yargı gereğini yaptı, yapacaktır.

Hande Fırat: Genelkurmay Başkanı’nın rehin tutulduğu yönünde iddialar var...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu haberleri ben de duydum, ne denli sağlıklı ben de bilemiyorum. Böyle olaylarda hava bulanık olur. Hava bulanık olur. Çok ağır ödeyecekler, özellikle ifade ederim. 

Bu haber toplam 2534 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim