• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Genelkurmay'dan ilk açıklama: Darbe girişimi engellendi

Genelkurmay'dan ilk açıklama: Darbe girişimi engellendi
Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Ümit Dündar, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Vekili Orgeneral Ümit Dündar, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir" dedi. Orgeneral Dündar, Donanma Komutanı Veysel Kösele ile temas kurulamadığını söyledi.

Dündar'ın açıklamaları şöyle: Genelkurmay karargahında ve diğer birimlerdeki çok sayıda komutan darbeciler tarafından ele geçirilerek bilinmeyen yerlere götürülmüşlerdir. Ankara ve İstanbul yanında çeşitli şehirlerimizde devleti ele geçirmeye yönelik faaliyetler gözlenmiştir. Bu durum darbecilerin medya ile giriştiği algı operasyonunu kısa sürede çökertmiştir. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve TBMM, TSK ile tam bir dayanışma içinde demokrasinin ve hukukun yanında yer alarak bu darbe girişimini önlemiştir.

 Milletimiz sokaklara inerek, tankların önüne geçerek demokrasimize ve cumhuriyete sahip çıkmışlardır. Gereken önlemler süratle alınarak sürecin önü kesilmiştir. Devletin ve milleti ele ele verip bu darbe girişimi akamete uğramıştır. Ancak Türkiye maalesefkendi meclisini bombalayan bir grubun cinnetine şahit olmuştur. Silahları kendisine çevirenlerin alçaklığını bu millet asla unutmayacaktır. Milletimizin her bir ferdine şükranlarımızı sunuyoruz. 90 şehidimiz vardır maalesef…Türkiye bu ihanet teşebbüsünün üstesinden gelerek demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Şu an temas kuramadığımız komutanlarımız içinde Veysel Kösele de var. (Donanma Komutanı Oramiral Kösele’nin rehin tutulduğu iddia edilmişti)

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim