• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Başbakan Binali Yıldırım: Darbecilerin elleri kırıldı

Başbakan Binali Yıldırım: Darbecilerin elleri kırıldı
Başbakan Binali Yıldırım, "Milletin evine saldıranın ocağı söner daha 24 saat geçmeden elleri yandı. O bombalara basan parmakları kırıldı ve inşallah ocakları da ebediyen söndü" dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün yeni bir gün. Bugün AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin ortak bir sesle darbeye hayır dedikleri bir gündür. Milletimize istiklalimize ve meclisimize yönelik bir saldırıda nasıl bir araya geldiğimizi tüm dünyaya gösterdik" dedi.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Dün tankların önünde kahraman gibi direnen, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitlerimizi minnetle anıyor mekanları cennet olsun diyorum.O kahramanların ailelerine özellikle sesleniyorum. Üzülmeyin, onlar peygamberlikten sonraki en büyük rütbeye ulaştılar. O kahramanlar düne kadar sizin evlatlarınızdı ama bugün hepimizin evlatları.

"HEPSİNİN ALNINDAN ÖPÜYORUM"

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a dik duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum. Siyasi partilerimize dayanışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Polislerimizin alnından öpüyorum. Peygamber ocağı TSK'nın vatanınız milletini bayrağını seven, demokrasiye bağlı her mensubunun alınlarından öpüyorum.

Darbe karşısında dünyaya örnek bir duruş sergileyen yayın kuruluşlarına, nasın mensuplarına özellikle teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülkelere destekleri için teşekkür ediyorum.

"TÜRKİYE'NİN TALİHİNİ DEĞİŞTİRDİNİZ"

Dün TBMM'ye geldiniz, ışıkları açtınız bu salonda dimdik durdunuz. Milletin Meclisi üzerine bombalar yağdırdılar bir tek geri adım atmadınız. her birinizin ölümü yanı başında hissettiğinizi biliyorum. Dünya demokrasilerine örnek bir duruş sergilediniz.

Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken siz de burada demokrasiye milli iradeye sımsıkı sarıldınız. Bu tavrınızla Türkiye'nin talihini değiştirdiniz.

"BUNLAR ASKER DEĞİL TERÖRİST"

Dün akşam öyle pervasızca bir saldırı gerçekleşti ki TBMM'nin hem bedenini hem de tuhunu hedef aldılar. Bunlar asker değil, asker kılığındaki teröristler, canilerdir. Gözlerini kan bürümüştü ancak bilmedikleri şuydu milletin evine dokunanın eli yanar.

Milletin evine saldıranın ocağı söner daha 24 saat geçmeden elleri yandı. O bombalara elleri basan parmakları kırıldı ve inşallah ocakları da ebediyen söndü. Bundan sonra bu milletin evine, bu meclise kim el uzatırsa akıbeti aynı olacaktır.

Hiç bir darbe girişimi yapanların yanına kar kalmadı bundan sonra da kalmayacak.

"BUGÜN BİR MİLATTIR"

Bugün yeni bir gün. Bugün AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin, HDP'nin ortak bir sesle darbeye hayır dedikleri bir gündür. Milletimize istiklalimize ve meclisimize yönelik bir saldırıda nasıl bir araya geldiğimizi tüm dünyaya gösterdik.

Bugün bir milattır. Bugün burada sergilenen dayanışma yeni bir sürecin başlangıcıdır. Bu ruhla biz yaralarımızı da sararız, terörü de yeneriz.Bugün acı bir hadisenin arkasından çoğalan umutların günüdür.

binali_yildirim_1-003.jpg

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 2756 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim