• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki cuntacıların başı Tuğamiral Hayrettin İmren olduğu ortaya çıktı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki cuntacıların başı Tuğamiral Hayrettin İmren olduğu ortaya çıktı
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grubun darbe girişiminin ilk saatlerinde ve sonrasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda neler yaşandığının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.


Donanma Komutanı Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım’ın, terör saldırısı ihbarı alındığı yalanıyla kandırılıp gözaltına alındığı, ardından Yavuz Fırketeynine bindirildiği belirtildi.

Tutuklamayı yapan Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren’in de, komutanlık personelini toplayıp, "Bu iradeden kurtulmanın zamanı geldi. Bu girişim hepimiz için kurtuluş, eğer buna itiraz eden varsa önce bana sıkmalıdır. Artık donanmanın emir ve komutası bende. Karşılık gösterenlere hedef gözetilmeden ateş edilecektir" dediği öne sürüldü.

Darbe girişimi sırasında alıkonulan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım, operasyonla kurtarılmıştı. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında, gece boyunca neler yaşandığının da ayrıntıları ortaya çıktı.

ORAMİRAL KÖSELE’Yİ ÜS KOMUTANI GÖZALTINA ALDI

Donanma Komutanlığı’nda görevlerinin başında bulunan donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım’ın yanına gelen GölcükAna Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren’in, terör saldırısı ihbarı alındığını ve güvenli bir bölgeye gitmeleri gerektiğini söylediği belirtildi.

Bunun üzerine komutanlık içerisinde farklı bir bölgeye götürüldüğü ardından da Donanma Komutanı Veysel Kösele ile Kurmay Başkanı Tümamiral İskender Yıldırım’a, gözaltına alındıklarının söylendiği aktarıldı. Bir süre sonra da Yavuz fırketeynine bindirilen iki komutanın, İstanbul’a götürülmek üzere denize açıldığı kaydedildi.

’ARTIK KOMUTA BENDE’

Yavuz Fırkateyni’nin denize açılmasından sonra askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren emrindeki tüm askerleri toplayıp, "Bu iradeden kurtulmanın zamanı geldi. Bu girişim hepimiz için kurtuluş, eğer buna itiraz eden varsa önce bana sıkmalıdır. Artık donanmanın emir ve komutası bende. Karşılık gösterenlere hedef gözetilmeden ateş edilecektir" dedi. Ancak saat03.00 sıralarında darbenin başarısızlıkla sonuçlanacağının görülmesiyle de, Kuzey ve Güney Grup Görev Kuvveti Komutanları Tuğamiral Ayhan Bay ile Tuğamiral Nazmi Ekinci, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botla donanmadan kaçtı. İzmit’te iskeleye çıktıktan sonra ise kendilerini bekleyen araçla firar ettikleri öğrenildi.

BOĞAZLARI KAPATACAKLARMIŞ

Bu arada darbe teşebbüsü sırasında, Deniz Kuvvetleri Plan Prensiplere Daire Başkanı Tuğamiral İrfan Arabacı’nın da, yetki alanında olmamasına rağmen komutanlık harekat merkezine inip, gemilerin denize açılmaları emir mesajını, ilgili yerlere gönderilmesi talimatını verdiği belirlendi. Bu mesajla birlikte bazı savaş gemilerinin bağlı bulundukları Aksaz ve Gölcükteki üslerinden ayrıldıkları saptandı. Böylelikle de darbenin başarılı olması halinde bu gemilerde boğazların kapatılıp Ege kıyılarına hakim olunmaya çalışıldığının planlandığı aktarıldı. Ancak darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasıyla, Tuğamiral İrfan Arabacı’nın da firar ettiği ifade edildi.

DENİZ HABER AJANSI

Bu haber toplam 2595 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim