• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Darbeci damat Hakan Karakuş, karşı çıkan pilotları dövdürtmüş!

Darbeci damat Hakan Karakuş, karşı çıkan pilotları dövdürtmüş!
Darbe girişiminin Ankara'daki merkez üssü Akıncı 4. Ana jet üssü olmuştu. Üstte Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş vardı. Darbeci damat karşı çıkan pilotları dövdürttüğü ortaya çıktı.

Ankara'yı vuran jetler Akıncı 4. Ana Jet üssünden havalanmıştı. Üssün başında darbenin lideri olarak görülen eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün pilot damadı vardı. Damat üssü darbe girişiminin merkezi haline getirdiği gibi karşı çıkan pilotları da dövdürttü. 

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanları da darbeci damadın işgal ettiği üste tutulmuştu.

Darbe girişiminde bulunan askerlerce üs olarak kullanılan ve Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş'un başında olduğu Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında olay gecesi yaşananlar gün yüzüne çıkıyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin başarıya ulaşamamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki birçok askerin kararlı duruşunun da etkili olduğu belirlendi.

MÜHİMMATI BU YALANLA YÜKLETTİLER

Darbe girişiminde bulunan subaylarca karargah olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığında uçaklara bomba ve yakıt yüklemede görevli personele "Türkiye'nin geleceği için önemli bir harekat var." denildi. Uçak bakım personeli, bu kapsamda uçakları yüklü miktarda mühimmatla doldurdu.

 PİLOTLAR UÇMAYI REDDETTİ DAYAK YEDİ

Darbe girişiminde eğitim için üsse gelen bazı teğmenler de görev aldı. Diğer bazı üslerdeki pilotlar da darbe girişimine katılmak üzere Akıncı üssüne geldi. Darbe girişimine katılmak istemeyen, uçmayı kabul etmeyen üs komutanlığında görevli bir pilot binbaşı darp edildi. Bazı pilotlar ise üsten kaçmaya çalıştı.

Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim