• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Darbe girişimine karşı iş dünyası tek vücut oldu

Darbe girişimine karşı iş dünyası tek vücut oldu
İş dünyasının temsilcileri ASKON, DEİK, İMEAK DTO, İSO, İSTİB, İTO, MÜSİAD, TİM ve TÜMSİAD başkanlarının katılımıyla Ceylan Otelde basın açıklaması yaparak darbeyi kınadı.


İşte o açıklamadan notlar;

BAŞARAN ULUSOY: Sektör olarak güçlüyüz. İç turizmin canlandığını biliyorum. Aynı hızda devam ediyor.

İBRAHİM ÇAĞLAR: Böyle büyük bir olayın üzerinden bu kadar kısa sürede gelmesi. Evet böyle bir olay olabilir ancak halkımızda tepkisini veriyor. AVM'lerde yüzde 85'lik doluluğa ulaştık. Herkes işinin başında olacak. Daha çok çalışacağız. Çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Halkımıza şu desteği verdik. Harcamalarınızı kısıtlamayın. Cuma gecesi ATM'lerde büyük bir atak başladı. İlk dakikadan beri bu işin başarılı olamayacağı belliydi. Türkiye'nin bundan çok daha hareketleneceği ortaya çıktı. İş dünyası olarak daha çok çalışarak devam edeceğiz.

NAİL OLPAK: Bizim daha önceden terör tanımımız vardı. Terör terördür, tek bir tanım içinde. Hain bir darbe içinde olanın askeri, polisi, işadamı, medyası olmaz. İşadamı olursa böyle olur, asker olursa şöyle olur olmaz.

MUSTAFA KOCABEY: İçinde bulunduğumuz platform Türkiye'nin önemli bir gücünü temsil ediyor. 15 Temmuz akşamında kalkışılan hareket üreterek demokrasiye insan haklarına kazandıracağı çok şey olduğunun farkındayım. Bütün kurumlarımıza sahip çıkmak sebebiyle dün şehitlerimize aldığımız karar neticesinde birlik beraberlik kararımızın sunulması ben geleceğimizin dünden çok daha farklı olacağı kanaatindeyim. Güneş 16 Temmuz'da çok farklı doğduğuna inanıyorsak, 4. çeyrekte bütün verilerimizin çok daha farklı olacağına inanıyorum. Üretmeye demokrasi nöbetine devam ettiğimiz sürece bütün kurumlarımız birlik beraberlikle görevini yerine getirdiğinde 9. ayla birlikte çok farklı bir Türkiye'yi göreceğiz. Geçmişte bizim iyi gördüğümüz noktalarda arızalar ortaya çıktıysa bugün 2023 hedeflerine yeniden kenetlenme günüdür.

- 15 TEMMUZ ACABA TOPLUMDAKİ BİR SÜREDİR YAŞADIĞIMIZ KUTUPLAŞMANIN AŞILMASINDA FIRSAT OLARAK KULLANILABİLİR Mİ? KISA VADEDE ÇOK ETKİLEME DIŞARIYA KARŞI ORTAK ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

ERDAL BAHÇIVAN: Her karanlık kendi aydınlığını getirir. Aslında bu olay Türkiye için muhteşem bir fırsatı da getiriyor. Türk insanında bir düşünce vardı. Biz tankın üstüne çıkmadık, altında ezildik. Epey ağır yaralımız var. Bunu doğru pazarlayabilirsek Türkiye dünyaya demokrasi dersi verecektir. Bir an evvel bir araya gelerek hiçbir bütçeden kaçınmadan halkın gücünün iş demokrasiyi korumak olduğunda nasıl koruduğunu göstererek yapmalıyız. Burada olduğu gibi bir olalım, diri olalım.

METİN KALKAVAN: Ölen demokrasi şehitlerimiz boşuna ölmedi. Hepsi tarihe altın harflerle geçecek. Türk insanı farklı boyutlarda bir dönemden geçerken gerçek tehlikelerin önceliklerini farketmeden yaşarken son hamlenin ortaya çıkması, ilk defa bir darbede halkın karşı gelmesi, ilk defa meclisin bir araya gelmesi, meclisin bombalanması, bu darbede ilkleri yaşıyoruz.

Bu haber toplam 1687 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim