• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Deniz Kültürü Derneği: Bu gemiyi batırmaya kimsenin gücü yetmeyecek

Deniz Kültürü Derneği: Bu gemiyi batırmaya kimsenin gücü yetmeyecek
Deniz Kültürü Derneği’nden yapılan kamuoyuna yönelik basın açıklamasında 15 Temmuz akşamı cereyan eden darbe teşebbüsü şiddetle kınandı.

Deniz Kültürü Derneği’nin kamuoyuna yönelik yaptığı basın açıklamasında 15 Temmuz akşamı cereyan eden darbe teşebbüsü şiddetle kınandı.

Açıklamada,  "Bu gemi Türkiye gemisidir. Bu gemiyi batırmaya kimsenin gücü yetmeyecek" denildi.

"Ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi cereyan eden darbe teşebbüsünü demokrasi, insan hakları, mavi denizler, halkımızın refahı için çalışan bir STK olarak şiddetle kınıyoruz” diye başlayan açıklamada, “Türkiye’de halkın özgür iradesine karşı kuvvet kullanarak bu tür anti-demokratik yollarla siyasal iktidara el koyma girişimlerinin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağına olan inancımızı Türk kamuoyu ile paylaşmayı bir vatandaşlık görevi sayıyoruz" ifadeleri kullandı.

Açıklama şu şekilde devam etti:

“Demokrasiye ve cumhuriyetimize karşı diğer kamu kuruluşlarına sızmış olduğu gibi maalesef ordumuzun içine de sızmış olan terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu darbe teşebbüsü; Atatürk ilke ve inkılaplarına, demokrasi ilkelerine, evrensel insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne içten bağlı başta silahlı kuvvetlerimiz, halk tarafından doğrudan seçilmiş cumhurbaşkanımız, başbakanımız, hükümetimiz, muhalefet partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz tarafından karşı konularak bu hain teşebbüs derhal engellenmiştir. Bu durum, ülkemizde halkımızın demokrasiye olan inancını ve bağlılığını bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.  Bu terörü ve bu teröre destek verenleri şiddetle kınıyoruz.Deniz Kültürü Derneği olarak; bu demokrasi mücadelesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu zor günleri birlik beraberlik içerisinde atlatacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi Türkiye gemisidir. Bu gemiyi batırmaya kimsenin gücü yetmeyecek.''

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. 

''Deniz Kültürü Derneği Yönetim Kurulu”

 
Bu haber toplam 1109 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim