• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

YÖK'ten rektörlere 'FETÖ ile mücadele' talimatı

YÖK'ten rektörlere 'FETÖ ile mücadele' talimatı
Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönder

​Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışında akademik çalışma için yapılan görevlendirmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, buralarda çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek, bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istedi.

YÖK’ten yapılan açıklamada, üniversitelere konu hakkında bir yazı gönderildiği bildirildi. 

Yazıda, "İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrası hariç olmak üzere rektörler de dahil anılan kanun maddesi uyarınca yurt dışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurt dışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurt dışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz." ifadelerine yer verildiği bildirildi. 

Açıklamada, 2547 sayılı Kanun'un 39. maddesinin son fıkrasına ilişkin de bilgilendirme yapılan açıklamada, bu hükümde yer alanların, yurt dışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan'daki Ahmet Yesevi Üniversitesine YÖK tarafından önerilip, Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla görevlendirildiği kaydedildi. Bu görevlendirmelerin YÖK ve MEB'in onayından geçtiği aktarıldı. 

5 AĞUSTOS'A KADAR SÜRE

Ayrıca YÖK, tüm rektörlerden, üniversitelerindeki FETÖ/PDY ile bağlantılı akademik ve idari personelin durumlarının ivedilikle değerlendirilerek, ilgililer hakkında işlem yapılmasını, sonucun 5 Ağustos'a kadar Başkanlığa yazılı olarak gönderilmesini istedi.

Bu haber toplam 1877 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim