• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Gözaltındaki hakimin çekmecesinden darbe sonrası kullanılacak dilekçe çıktı

Gözaltındaki hakimin çekmecesinden darbe sonrası kullanılacak dilekçe çıktı
Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli olan ve gözaltına alınan hakim Mehmet Sel'in odasında yapılan aramada, darbe gerçekleştiğinde işleme konulacak şekilde hazırlanmış bir şikayet dilekçesi örneği bulundu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Bu kapsamda, gözaltına alınan hakim Mehmet Sel'ih adliye sarayındaki çalışma odasında yapılan aramada çıkan dilekçe dikkati çekti.

FETÖ'nün darbe girişiminin gerçekleşmesi halinde işleme konulacak şekilde hazırlanan şikayet dilekçesinin şikayetçi kısmının boş bırakıldığı görüldü.

Başlığında "İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na" şeklinde ibare yar alan dilekçenin, şüpheli kısmında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın isimlerinin yer aldığı, ayrıca il valileri, MİT ve ilgili kamu görevlilerinin de şüpheli olarak yazıldığı belirtildi.

Suç bölümünün karşısına "terör örgütüne yardım etmek", suç tarihinin bulunduğu bölüme ise "2009-2015 tarihleri arası" yazıldığı görülen dilekçenin açıklamalar kısmında, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerine ilişkin bilgiler verildi.

Çeşitli delillerin de yazıldığı dilekçe örneğinde, talep kısmında "Açıklanan nedenlerle Cumhuriyet Başsavcılığınızca kamu adına gerçekleştirilecek soruşturma sonucunda ortaya çıkacak kanıtlar çerçevesinde şüpheliler hakkında kamu davası açılması ve haklarında özel soruşturma usulü bulunan şüphelilerle ilgili gerekli işlemin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim" yazıldığı görüldü.

Gün ve ay kısmının boş bırakıldığı dilekçenin tarih kısmına ise "2016" yazıldığı dikkati çekti.

hakim_buyuk.jpg

Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim