• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Dev projeler hız kesmeyecek

Dev projeler hız kesmeyecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "OHAL de dahil tüm düzenlemeler, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgilerinin devamı ve 2023 hedeflerine sağlıklı yürüme yolunun açılması demektir." dedi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, olağanüstü hal (OHAL) de dahil tüm düzenlemelerin daha çok yatırım yapılması, yabancıların yatırım ortamının iyileşmesi nedeniyle Türkiye'ye olan ilgilerinin devamı ve 2023 hedeflerine daha sağlıklı yürümenin yolunun açılması anlamına geldiğini bildirdi.

Bakan Arslan,yaptığı açıklamada, OHAL kararının hiçbir şekilde vatandaşı sıkıntıya sokmayacağını, tam tersine devleti, sıkıntıya sokmak isteyen, vatandaşın üzerine ateş açan adeta akıl tutulmasıyla vatandaşla karşı karşıya gelmek isteyenlere karşı mücadele için olduğunu vurguladı.

OHAL de dahil tüm düzenlemelerin daha çok yatırım yapılması, yabancıların yatırım ortamının iyileşmesi nedeniyle Türkiye'ye olan ilgilerinin devamı ve 2023 hedeflerine daha sağlıklı yürümenin yolunun açılması anlamına geldiğine dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Biz, Ulaştırma Bakanlığı olarak ne yapacağız? Bugüne kadar olduğu gibi her türlü set ve ket vurulmak istenmesine rağmen biz yatırımlarımızı devam ettirdik. Bugün de aynı hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta açılmasıyla ilgili en ufak bir sıkıntımız yok, işler rayında yürüyor. 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'nin açılmasıyla işlemlerimiz yolunda yürüyor, bütün çalışmalar devam ediyor. Bunların devamındaki Çanakkale 1915 Köprüsü de dahil büyük projelerimizin bir an önce bitirilmesi, insanımızın refahının yükseltilmesi adına hayata geçirilmesi için de çalışmalarımız devam ediyor. Herkes bilsin ki Türkiye'de yatırımlar, insanlarımızın refahının, ekonomisinin yükseltilmesi, ulaşılabilirliğin ve erişebilirliğin hızlandırılması içindir. Bunlardan en önemli projelerden biri İstanbul'a yeni havalimanıdır. Burada da tüm çalışmalar 24 saat boyunca olanca hızıyla 16 bin kişinin çalışmasıyla devam ediyor. Önümüzdeki yıl da yaklaşık 30 bin kişi çalışacak. Böylece 2018'in ilk yarısında orayı da hizmete sokacağız."

Bu haber toplam 1962 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim