• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Darbe girişimi İncirlik’te komuta edildi

Darbe girişimi İncirlik’te komuta edildi
Darbe girişiminin İncirlik’te planlandığına ilişkin iddialar güçleniyor. Darbenin kurmaylarından 39. Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat, İncirlik’te ABD’lilerle 12 kez buluştu.

Darbe girişiminin Ankara Akıncılar Üssü'nden değil Adana İncirlik'ten komuta edildiği belirlendi. Darbenin kurmaylarından 39. Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat, İncirlik'te ABD'lilerle 12 kez buluştu. Polat, Hatay'da da Washington'dan gelen heyetlerle sık sık görüştü. İncirlik görüşmelerinde cuntaya, sivillerin direnişin durmaması halinde PKK/PYD militanlarının devreye gireceği garantisi verildi.

O BOMBALAR TSK'DA YOK

Darbeye teşebbüs gecesi Malatya Havalimanına iniş yapan 8 kargo uçağında bulunan silah ve bombaların TSK envanterinde kaydı olmadığı ve İncirlik'ten darbecilere destek amacı ile teşebbüsten bir kaç gün önce sevk edildiği iddia ediliyor. Malatya'da bulunan 2. Ordu komutanlığı İncirlik toplantılarında doğu ve güneydoğuya yönelik 16 Aralık'ta başlayacak kalkışma için ana üs seçildi.

Malatya 2. Ordu karargahı olması sebebiyle bölgede özel öneme sahip. 2.Ordu Komutanı Adem Huduti ise darbeci cuntanın kilit isimleri arasında yer alıyor ve darbeye giden süreçte PKK ve cunta işbirliği ile devlet kurumları ve hükümeti itibarsızlaştırma amaçlı tüm faaliyetlerde etkin rol alan isim olarak biliniyor.

ABD'Lİ YETKİLERLE 12 GÖRÜŞME

Darbenin kurmay isimlerinden 39. Mekanize Tugayı Komutanı Hasan Polat, İncirlik'te ABD'li yetkililerle 12 buluşma gerçekleştirdi. Ayrıca Hatay Harbiye'de Washington'dan gelen farklı heyetlerle de son dönemde birçok görüşme yapan Hasan Polat'a darbenin başarıya ulaşamaması halinde Erbil üzerinden kaçış hattı açılacağı ve sonrasında ABD ve Kanada'ya geçiş hakkı verileceği garantisi verildi.

PKK MİLİSLERİ SİLAHLANDIRILACAK

ABD'nin İncirlik görüşmelerinde cuntacı subaylara Doğu ve Güneydoğu'da sivil direnişin şiddetlenmesi halinde tüm PKK-PYD militanlarının ABD tarafından silahlandırılarak darbeye destek vermeyi kararlaştırıldığı duyuruldu. Gülten Kışanak'a bu konuda başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgede militan ve örgüt sempatizanlarının hazır olması bilgisi verildi.

TANKER UÇAKLARI KALKAMADI

İncirlik Hava Üssü'nde konuşlu bulunan 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın darbe girişimine adı karışması, İncirlik'ten kalkan uçakların Ankara'da cuntacılar tarafından bombalama eylemine katılması ve darbe girişiminde kullanılan F-16'lara havada yakıt ikmali iddiaları üzerine geçici olarak kapatılmıştı. Elektriklerin tamamen kesilmeyle tanker uçakların havalanamamış ve yakıt ikmali yapamayan jetler Akıncı Üssü'ne geri dönmek zorunda kalmıştı.

Darbe girişiminin bastırılmasının ardından Tuğgeneral Van ile birlikte 10 asker tutuklanmıştı. Tuğgeneral Van'ın ABD'de iltica talebinde bulunduğu belirtilmişti.

Kaynak: Yeni Şafak

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim