• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Almanya'da alışveriş merkezinde silah sesleri!

Almanya'da alışveriş merkezinde silah sesleri!
Münih kentindeki alışveriş merkezinde meydana gelen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi. Saldırganların hala firarda olduğu olay sonrası Münih'te OHAL ilan edildi

Almanya'nın Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi. Almanya saatiyle 18.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırının ardından saldırganların firarda olduğu belirtildi.

Reuters'ın dünya basınına son dakika haberi olarak duyurduğu bilgiye göre, akşam saatlerinde Münih'te olağanüstü hal ilan edildi.

MÜNİH POLİSİ: OLAY ÇOK KARMAŞIK

Münih polisi, sosyal paylaşım sayfasından yaptığı açıklamada, olayın çok karmaşık olduğunu ve Mosach ilçesindeki "Olympia-Einkaufszentrum" adlı alışveriş merkezindeki saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü duyurdu. Münih Polisi aynı zamanda, can güvenliği nedeniyle Münihlilerin evlerinden çıkmamasını istedi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ MÜNİH OLİMPİYATLARININ YAPILDIĞI YERE ÇOK YAKIN!

1972 Münih Olimpiyatları'nın yapıldığı yere çok yakın olan Olimpiyat alışveriş merkezinde başlayan silahlı saldırıda şimdiye kadar 10'dan fazla kişinin öldüğü belirtiliyor.

Reuters Haber Ajansı ölü sayısını 15 olarak açıkladı.

Türkiye'den Münih'teki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen terör eylemlerini kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Münih'te yapılan insanlık dışı terör eylemlerinin şiddetle kınandığı ve lanetlendiği belirtilerek, "Bu menfur saldırılar nedeniyle dost Alman halkının acısını yürekten paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"İnsanlığın ortak değerlerini hedef alan terörizm belasıyla mücadelede uluslararası dayanışma ve işbirliği elzemdir. Bu mücadelede tam dayanışma içinde olduğumuz müttefikimiz Almanya'ya bu zor zamanda her türlü desteği vermeye hazırız.

Birden fazla terör örgütüne karşı eşzamanlı mücadele yürütmekte olan ve terörün acısını en yoğun biçimde hisseden Türkiye, terör ve şiddet kültüründen beslenen zihniyetin her türüne karşı uluslararası toplum ve müttefikleriyle birlikte kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürecektir."

Bu haber toplam 2281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim