• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Askeri uçak kazalarına 'kopyacı FETÖ üyeleri' neden oldu!

Askeri uçak kazalarına 'kopyacı FETÖ üyeleri' neden oldu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Savcı Necip Cem İşçimen'in hazırladığı iddianamede, TSK'daki yapılanma da anlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlarla Mücadele Bürosu'ndan sorumlu Başsavcıvekili Savcı Necip Cem İşçimen'in hazırladığı iddianamede, TSK'daki yapılanma da anlatıldı.

İddianamede FETÖ/PDY üyelerinin TSK'daki yapılanmasının endişe verici boyutlarda olduğu belirtilirken, son dönemde yaşanan askeri uçak kazalarının da ‘kopya çekerek giren yapı elamanlarından dolayı’ olduğu kaydedildi.

Gülen Yapılanmasının özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda kendi elemanlarına yer açmaya çalıştığını belirten savcılık, “Uzman pilotlar, Türk Hava Yolları ve diğer sivil havacılık pilotluğuna geçmek zorunda kaldığından uzman pilot subay kalmamış, savaş jetlerinin son yıllarda kaza sayısı artmıştır. F-4 ve F-16 uçak kazaları pilot hatalarından kaynaklanmasına rağmen bu uçakların neden düştüğü ile ilgili yeterli inceleme yapılmamıştır. Özellikle FETÖ üyesi komutanlara bir şey olmaması için kusur başka yerlerde aranmıştır. Hava kuvvet komutanlığındaki uçak kazalarının özü eğitimli pilot sayısının azalmasıdır. Bu kazalara paralel yapının eğitimsiz uçuş tecrübesi az, sınavlarda kopya çekerek giren kalifiye olmayan üyeleri sebep olmaktadır. Hava kuvvet komutanlığındaki uçak kazalarının gerçek sebebini araştıran yeterli herhangi bir soruşturma yapılıp yürütülmemiştir" dedi.

'Askeri lise sınavlarında kopya iddiası verilerle anlatıldı'

İddianamede, yapılanmanın askeri lise sınavlarında kopya çektiği iddialarının da araştırıldığı anlatıldı. Bu kapsamda savcılık tarafından, ÖSYM'den 2000-2016 yılları arasında gerçekleştirilen sınavlarla ilgili bilgiler alındı.

İddianamede yer alan tespitler şöyle:

1-    Askeri lise sınavının taban puanlarında 2014 yılında sert, ani düşüşler yaşanmış buna karşılık daha önceki yıllarda bu orandan büyük düşüşler yaşanmamıştır. Askeri lise sınavında öğrencilere yöneltilen soruları doğru cevaplayanların sayısı testin ortalama güçlüğü ağırlaşmasına rağmen çok yüksek oranda olmuş, 2014 yılından itibaren ise bütün test sorularında doğru cevaplayan sayısında olağan üstü düşüş yaşanmıştır.

2-    Mesela 2010 yılında 1214 kişi matematik testinin tamamını doğru cevaplarken bu sayı 2014'de sadece 2 kişiye düşmüş, 2015'de 0 ve 2016'da 4 kişi olmuştur. Testin ortalama güçlüğü % 41'den % 23-25 aralığına düşmesine rağmen doğru cevaplayan sayısının azalması bariz bir şekilde bu soruların önceden temin edilip örgütlü bir yapı tarafından kendi mensuplarına verildiğini göstermektedir.

3-    Bu kanaati doğrulayan başka bir sonuç Türkçe testinde görülmektedir. 2004-2013 yılları arasında testin ortalama güçlüğü % 65 civarında iken bütün soruları doğru cevaplayan kişi sayısının en az 80 en yüksek 323 aralığında gerçekleşirken, 2014 ve 2016'da testin ortalama güçlüğü % 50'ye indirilmesine rağmen doğru cevaplayan çıkmadığı görülmüştür.

4-    Sosyal testinde 2009 yılında % 61 test ortalama güçlüğünde 1509 kişi soruların tamamını doğru cevaplarken bu sayı testlerin ortalama güçlüğü % 44’ler seviyesine düşürülmesine rağmen ancak 3 ve 6 kişi soruların hepsini doğru cevaplayabilmiştir. Askeri lise giriş sınavlarında soruların önceden temin edildiği ve çözdürülen kişilerin kitlesel olarak TSK'da kadrolaşmak amacıyla gerçekleştirildiği ÖSYM'nin kayıtlarından açıkça tespit edilmektedir.

Bu haber toplam 2733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim