• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

YAŞ toplantısı 28 Temmuz'da Çankaya Köşkü'nde yapılacak

YAŞ toplantısı 28 Temmuz'da Çankaya Köşkü'nde yapılacak
YAŞ, 28 Temmuz Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde toplanacak. YAŞ’ta bu yılki atamaların nasıl şekilleneceği merak edilirken, TSK'nın yeniden şekilleneceği konuşuluyor.

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) Toplantısı'nın tarihi öne çekildi. YAŞ, 28 Temmuz Perşembe günü Çankaya Köşkü'nde toplanacak. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının tarihi 28 Temmuz Perşembe günü olarak açıklandı. YAŞ, ilk kez Genelkurmay'da değil Çankaya Köşkü'nde yapılacak. 

YAŞ toplantıları bugüne kadar Genelkurmay binasında bulunan Çakmak Salonu’nda yapılıyordu.

YAŞ’ta bu yılki atamaların nasıl şekilleneceği merak ediliyor.

Hürriyet'in haberine göre Şura üyelerinin önüne gelecek olan dosyalarla ilgili hazırlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Personel Başkanı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk başkanlığında bir heyet yürütüyor.

Tümgeneral Gençtürk de darbeciler tarafından derdest edilip Akıncı Hava Üssü’ne götürülen komutanlar arasında yer almıştı.

DARBECİLER HAZIRLAMIŞTI

Darbe girişimi öncesi Şura’da durumları görüşülecek dosyaları, darbecilikten tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu ile Genelkurmay Personel Plan Yönetim Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç hazırlamıştı.

Yeni heyetin ise bunlardan, çoğunun darbe girişimine katıldığı anlaşılan çok sayıda askerin dosyasını ayıkladığı öğrenildi. Özellikle tuğgeneral ve kurmay albay rütbesindeki personel için her türlü istihbarat çalışması yapılıyor.

TSK SİL BAŞTAN

Toplam 358 general ve amiral olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) 124 general ve amiralin  gözaltına alınmaları veya tutuklanmaları nedeniyle bu yılki Şura’da, ordu yapılanmasında oluşan büyük bir boşluk doldurulacak. Bir kaynak, “TSK, yeniden yapılanacak” dedi.

Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a gelip korunmasında önemli rol oynayan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın daha üst düzey bir göreve getirilebileceği ileri sürülüyor.

KUVVET KOMUTANLARININ HEPSİ DEĞİŞEBİLİR

Kulislerde Genelkurmay Başkanı dahil tüm kuvvet komutanlarının değişeceği iddiaları da seslendiriliyor. Rahatsızlığı nedeniyle GATA’da tedavi altında olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi bu yıl emekliye sevk edilecek.

Yerine Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in geleceği öne sürülüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak da Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin adı geçiyor.

Bu haber toplam 2975 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim