• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

İzmir’de İZBAN krizi

İzmir’de İZBAN krizi
Küçük Menderes Havzası olarak bilinen Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinden İzmir yönüne giden banliyo treninin bazı seferlerinde Torbalı İlçesi’nde aktarma yapılıp yolcuların İZBAN’a yönlendirilmesi tepki çekti.

Ramazan Bayramı sonrasında TCDD Tire, Bayındır, Ödemiş demiryolu hattında yapıldığı belirtilen sefer düzenlemelerinin vatandaşları sıkıntıya soktuğu öne sürüldü. Sabah yapılan bazı seferlerde Torbalı İstasyonu’ndan İZBAN’a geçmek zorunda kaldıklarını vurgulayan yolcular, hem zaman kaybedip işlerine geç kaldıklarını hem de tekrar bilet parası vermek zorunda kaldıklarını iddia etti.

Bayındır’dan İzmir Menderes ilçesine çalışmak amacıyla gittiğini dile getiren tren yolcularından Okan Hasırcıoğlu, “Yaklaşık 14 yıldan beri tren ile işimize gelip gitmekteyiz. Ancak Ramazan Bayramı sonunda TCDD’nin başlattığı uygulamayla direk İzmir istikametine giden trenin Torbalı’da inerek İZBAN’ a binmek zorunda kaldığımız yeni uygulamayla karşı karşıya kaldık. Torbalı ilçesinde ise trenden iner inmez İZBAN’ın hemen gelmemesi nedeniyle işimize giderken geç kalıyoruz. Ayrıca TCDD Bayındır’dan Basmane bileti kesiyor ve ona göre ücret veriyoruz. İZBAN’da ise geçmediğini söyleyip tekrar cebimizden para veriyoruz” dedi.

İŞE GEÇ KALIYORUZ


Tire İlçesi’nden yola çıkarak her gün Pancar Mahallesi’ndeki çalıştığı fabrikaya tren ulaşımını kullanarak giden Mine Savaş ise “Ramazan ayının bitmesiyle birlikte İZBAN seferlerinde zarar ettiği gerekçesiyle farklı bir aktarma zorunluluğu ile karşı karşıya kaldık. Yaşadığımız aktarma sıkıntısıyla birlikte çalıştığım fabrikadan geç gelmem dolayısıyla işten neredeyse çıkarılma noktasına geldim. Bu aktarmayla hem işimize giderken hem de dönerken İZBAN’ ı beklemek zorunda kalıyoruz. Benim gibi Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinden sabah 06.40 ve 07.40 seferlerinde, insanların işe gittiği zamanlarda aktarma sıkıntısı yaşıyoruz. Ayrıca ek bilet almak zorunda kalıyoruz” diyerek tepki gösterdi. Tireli Hatice Yılmaz, Bayındırlı Zeynel Yıldız da işe gitmek için demiryolunu kullandıklarını ve aktarma mağduru olduklarını söyleyerek, seferlerin eskisi gibi direk Basmane’ye yapılması gerektiğini vurguladı. Yaşadıkları tren aktarma sorunu karşısında ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getiren Bayındırlı Ender Yığınç ise “ Her gün yaşadığımız aktarma mağduriyetini Devlet Demir Yolları 3. Bölge Müdürlüğü’ne giderek ilettik. Konuyla ilgili demir yolu yetkililerinden sağlıklı bir şekilde yanıt da alamadık” iddiasında bulundu.

Bu haber toplam 1584 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim