• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü kapatılacak

Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü kapatılacak
Başbakan Binali Yıldırım, Akıncılar'daki üssün kapatılacağını ve şehitlerin anısının orada yaşayacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 11 şehit veren Kazan ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Yıldırım, İstanbul ve Ankara'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaların kapatılacağını açıkladı.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Darbeci generaller hapisteler, sizler bizim generallerimizsiniz.

15 Temmuz'da gür bir ses yükseldi. O ses, Başkomutan'ın sesiydi. Sizlere, Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Sevgili hemşerilerim, sizlerle gurur duyuyorum.

Darbecilerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline gelecektir.

"HESABINI SORACAĞIZ"

Bu milletin canından, kanından, dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz.

"AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

Sizler tek yürek oldunuz, tek bilek oldunuz, darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan, Kazan Meydanı'ndan bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o hain Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek.

Şunu bilmenizi istiyorum, bu aziz vatanı, bu aziz milleti bölmeye, parçalamaya hiç ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bu darbenin sorumlusu Amerika'daki o terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye'ye getireceğiz.

15 Temmuz Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz'u her yıl 'Demokrasi Şehitleri Günü' olarak anacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaktasınız, meydanlardasınız. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz.​

"TANKLARIN ÇIKIŞ YAPTIĞI BÜTÜN KIŞLALAR KAPATILIYOR"

Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak.

Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde? Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir.

15 Temmuz Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz'u her yıl 'Demokrasi Şehitleri Günü' olarak anacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaktasınız, meydanlardasınız. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz.​

Bu haber toplam 2646 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim