• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Fethullah Gülen, CNN International televizyonundan suikast emri mi verdi?

Fethullah Gülen, CNN International televizyonundan suikast emri mi verdi?
Fethullah Gülen'in, önceki gün CNN International televizyonunda verdiği röportajda, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü 4 ayaklı minare resminin arka fonda olması, kafalarda soru işareti oluşturdu.

Dünyanın en büyük organize terör örgütü olan FETÖ'nün Amerika'da yaşayan lideri Fethullah Gülen'in, önceki gün CNN International televizyonunda verdiği röportajda, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde öldürüldüğü 4 ayaklı minare tablosunu arka fonda kullanması, "Fethullah Gülen, taraftarlarına suikast emri mi verdi?" sorusunun kafalarda oluşmasına neden oldu.

Dünyanın en büyük organize suç örgütü olan ancak tarihin en başarısız darbe girişimini 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirmeye çalışan Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen, önceki gün CNN International'den Fareed Zakaria'ya verdiği röportajda, arka fonda kullandığı çerçeve içindeki 4 ayaklı minare tablosu, kafalarda soru işareti oluşturdu.

Yıllardır, Fethullahçı yapı içinde bulunan televizyon ve gazeteler kanalıyla mesajlar veren Fethullah Gülen'in son verdiği röportajda, taraftarlarına kripto içeren bir fon arkasında röportaj vermesi, dikkat çekti.

Fonda kullanılan 4 ayaklı minarenin, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle Türkiye gündemine gelmişti. Diyarbakır Suriçi'nde bulunan 4 ayaklı minare önünde basın açıklaması yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, PKK'lı teröristlerin güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonucu, 4 ayaklı minarenin önünde hayatını kaybetmişti.

4ayakli_minare_buyuk.jpg
ZAMAN'IN REKLAM FİLMİNDE 'SUBLİMİNAL' MESAJ 

Fethullahçı yapının amiral gemisi olan Zaman Gazetesi'nin 5 Ekim 2015 tarihinde Türkiye genelinde başlattığı reklam kampanyasında kullandığı "Siren sesi ve akabinde ortaya çıkan gülen bebek" figürü, sosyal medyada bomba etkisi yaptı.

Zaman gazetesinin 2015 yılında yayınlanan reklamında, sirenler çalarken gri tonlu şehrin uçaktan kuş bakışı görüntüsü ekrana geliyor. Daha sonra ise yeni doğmuş gülen bir bebek yüzü ekranlara getiriliyor. Sosyal medyada ise reklamın 'subliminal' mesaj içerdiği yorumları, yoğun bir şekilde konuşulmaya başladı.

Reklam filminde en dikkat çeken ayrıntısı filmin gösterime girdiği tarih ile 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki geçen sürenin 9 ay 10 gün olması, "DARBE GÜNÜNÜN DOĞUMU" olarak yorumlandı.

DARBE ÇAĞRIŞTIRAN REKLAM

Zaman Gazetesi'nin 2015 yılında kullandığı bilboard afişlerinde ise bir sivil kıyafetli şahıs ile bir mehmetçiğin Zaman gazetesi küpürünü karşılıklı tutarken, sivil vatandaşın elinin altında asker postalı görülürken, mehmetçiğin tuttuğu gazetenin arka manşetinde ise "Bir ihtimal daha var" başlıklı manşeti yer alıyor.

zaman_buyuk-001.jpg
Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

Bu haber toplam 2553 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim