• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Kanal İstanbul’da son aşamaya gelindi

Kanal İstanbul’da son aşamaya gelindi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesinden son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, büyük projeler hakkında açıklamalar yaptı. Projelere devam ettiklerini dile getiren Arslan, “Bir aksama yok. 26 Ağustos’ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yüksek katılımlı bir törenle açacağız, orada 10-15 günlük bir işimiz kaldı. Avrasya Tüneli’nde çalışmalar tam hızıyla sürüyor. Darbe girişiminin ilk bir-iki günü dışında yoğun mesaiyle çalışmaya devam ediliyor. 20 Aralık’ta orayı açmak için çalışıyoruz. 3. havalimanında 16 bin kişi, 24 saat çalışıyor. Hedef projeyi, 2018 ilk çeyrekte bitirmek. Projelerle ilgili bir aksaklık çıktığında, hızla müdahale ediyoruz“ dedi.

KANAL İSTANBUL’DA SON AŞAMAYA GELDİK

Yeni projeler anlamında 1915 Çanakkale Köprüsü’ne yoğunlaştıklarını söyleyen Ahmet Arslan, “Yılbaşında ihaleyi bitirip, işe başlamak istiyoruz. Kanal İstanbul’da birçok noktada güzergah çalışmaları yapıldı ve son aşamaya geldi. Artık finansal yöntemleri konuşuyoruz. Finansal yöntemin de adını koyduktan sonra, ihale sürecini başlatacağız. Kamu kaynakları mı kullanılacak, yap-işlet mi olacak, başka bir yöntemle kamu-özel sektör ortak mı çalışacak bütün bunları çalışıyoruz. Bu projede olası güzergahlar zaten kamuoyu gündemine düştü, onların tümünü çalışıyoruz” dedi.

FİLYOS LİMANI’NA İLK KAZMA VURULUYOR

İstanbul’da 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için 15 Temmuz sonrası uygulama projeleri için ihale başlatıldığını hatırlatan Bakan Arslan şu detayları verdi: “3 firma teknik yeterlilik aldı. 10 Ağustos’ta da mali teklifleri açacağız. Filyos Limanı içinse geçtiğimiz günlerde ihale süreci tamamlandı. Yer teslimi de yapıldı, bugünlerde kazma vurulacak ve proje başlayacak. 15 Temmuz sonrası işlerin durmadığının en güzel göstergelerinden biri bu limanın yapımına başlanmış olması. Rize-Artvin havalimanı deniz üzerine yapacağımız ikinci büyük havalimanı. Burada da Eylülün ilk yarısı için ihale tarihi almak istiyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesini de sene sonuna kadar bitirip, tren işletmeciliğine başlamak istiyoruz. Bütün projeleri hızlandırmak istiyoruz. Ülkemiz sıkıntılı bir dönem yaşadı. Bunu hızlı atlatmanın yolu, ticaretin ve ekonominin büyümesi ve 2023 hedeflerine yürümekten geçer. Ulaştırma altyapı projeleri, bu nedenle önemli.”

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim