• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Sahil Güvenlik botu alabora oldu

Sahil Güvenlik botu alabora oldu
Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı.

 

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora olarak, burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için  ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı.

Alabora olan Sahil Güvenlik botundan ilk önce  kurtarılan 3 kişi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu’na getirildi. Buradan da ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. 

3 MÜRETTEBAT DAHA KURTARILDI! KAYIP 1 KİŞİ ARANIYOR

İstanbul Sarayburnu'nda kuru yük gemisi ile çarpışarak batan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bottan 3 mürettebat daha kurtarıldı. Kayıp bir mürettebatı arama çalışması ise sürüyor. 

İstanbul Boğazı'nda kuru yük gemisi ile çarpışarak batan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bottaki mürettebatı arama çalışmaları sonuç verdi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda 3 mürettebat daha kurtarıldı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahlisiye Bot İstasyonu'na çıkartılan mürettebatın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Sağlık ekipleri kıyıya çıkartılan mürettebata kalp masajı yaparak müdahale etti.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında  sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisinin çarpıştığını belirterek, "Ardından  sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış." dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada,  kazanın ardından Sahil Güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve  deniz polisi ekiplerinin çalışma başlattığını belirtti.

Vali Şahin, kazaya ilişkin şu bilgileri verdi:

"Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisi  çarpışmış, ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış.  Sahil güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi  ekipleri, sahil güvenlik teknesinde bulunan 6 kişiden 3'ünü sağ olarak kurtardı.  Diğer 3 kişinini kurtarılmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor."

Bu arada, İstanbul Boğazı deniz trafiğine kapatıldı.

sg_1.jpgsg_2.jpg

sgk-015.jpg

Bu haber toplam 2662 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim