• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Salih Zeki Çakır, "FETÖ" iddialarına cevap verdi

Salih Zeki Çakır, "FETÖ" iddialarına cevap verdi
Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır, Recep Canpolat'ın kaleme aldığı "FETÖ yapılanmasının Türk Loydu ve İMEAK DTO operasyonları ortaya çıktı" başlıklı yazıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Salih Zeki Çakır, Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat'ın kaleme aldığı "FETÖ yapılanmasının Türk Loydu ve İMEAK DTO operasyonları ortaya çıktı" başlıklı yazıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Deniz Haber Ajansı olarak, gazetecilik ilkesi gereği Salih Zeki Çakır'ın yaptığı basın açıklamasının virgülüne bile dokunmadan aynen yayınlıyoruz;

"Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat imzasıyla 17.08.2016 tarihinde 02:34 saatinde denizhaber.com.tr ’de “FETÖ yapılanmasının Türk Loydu ve İMEAK DTO operasyonları ortaya çıktı” başlığıyla yayınlanan yazıda, şahsımı hedef alan ifadelere yer verilmiştir.

Yazı içerisinde şahsımla ilgili ifadelerin gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Yazılan yazının gayri ahlaki, gayri medeni, gayri insani ve habercilik ahlakından uzak, hayal mahsulü, maksatlı, hedef saptıran ve hedef gösterir nitelikte kaleme alındığı açıktır.

Yazıda yer verilen ve benim de aday olduğum 9 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde ben ve çalışma gurubumda yer alan arkadaşlarımızın FETÖ yapılanması ile işbirliği içerisinde olduğu gerçek dışıdır. Söz konusu süreçte denizcilik sektörünün geniş katılımıyla, şeffaf bir şekilde, kapsamlı çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalar her kesimden takdir ve destek görmüştür. Şahsım ve arkadaşlarım 8 bin civarında üye şirket ve geniş bir seçmen kitlesine sahip olan İMEAK Deniz Ticaret Odası seçimlerinde seçmenin yüzde 45,5 oyunu almıştır.

Yazıda bahsi geçen ticari faaliyet ise; sektör paydaşları tarafından Türk Ticaret Kanunu’nun verdiği yetkilere dayanarak hukuk çerçevesinde iş yapmayı amaçlayan bir şirket olup, kredi finansmanı yazıda bahsedildiği şekilde FETÖ terör örgütü ile ilişkili olan bankadan değil kamuoyu tarafından da iyi bilinen bir bankadan gerçekleşmiştir. Yalan haberler ile ticari faaliyetimizin FETÖ terör örgütüyle ilişkilendirilmesi yukarıda da belirttiğim üzere hayal mahsulü ve maksatlıdır.

Bu haberin camiamızın önde gelen mensupları tarafından yanlış algı ve operasyonlara zemin hazırlamak amacıyla hazırlandığı, Sayın Vehbi Koç’un söz konusu şirkette ortaklığı olmadığı halde ortak olarak gösterilme çabası bu haberin ne denli gerçeklikten uzak olduğunun göstergesidir.

Şahsımı ve yolumu 40 yıldır bilen sektörün güzide insanları bu seviyesiz çamur at izi kalsın yaklaşımına elbette ki prim vermeyecektir.

Recep Canpolat imzasıyla servis edilen, doğru habercilik ilkesiyle örtüşmeyen bilgilerin gerçeği yansıtmadığını beyan eder, yapılan ithamlara karşı hukuki her türlü hakkın sonuna kadar kullanılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Salih Zeki Çakır"

Bu haber toplam 2051 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim