• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Yurtdışı Turlarının Avantajları

Yurtdışı Turlarının Avantajları
Yurtdışı tatilleri her ne kadar uzaktan bakıldığında çok güzel görünse de, bazı önemli noktalar göz ardı edildiğinde tatiliniz çekilmez bir hal alabilir.

Bu nedenle tatile gitmeden önce ve gittikten sonra bazı önemli konuları ele almalı ve tatilinizi kolaylaştırmalısınız. Şimdi sizlere yurtdışı tatili yapmak için çeşitli ipuçları vereceğiz. Bu sayede hem tatilinizde olumsuzluklar yaşamayacak hem de beklediğinizden daha verimli bir tatil geçireceksiniz.

Öncelikle tavsiyemiz, eğer daha önce yurtdışı tecrübesi yaşamadıysanız tatile turla çıkmanız. Yurtdışı turları gideceğiniz ülkede mutlaka görmeniz gereken yerleri uzman rehber eşliğinde size gösterir, tüm ulaşım ve konaklama masraflarınızı karşılar. Böylece yaşayabileceğiniz en önemli problemlerin önüne geçilmiş olur. Yurtdışı turları hakkında bilginiz yoksa ve nereden rezervasyon yapacağınız hakkında desteğe ihtiyacınız varsa, önerdiğimiz bu siteye tıklayabilirsiniz.

Gezi Haritanızı Oluşturun

Yurtdışı gezilerinde bir gezi haritası oluşturmanız çok önemlidir. Bu nedenle internetteki kaynaklardan veya gideceğiniz ülkeye daha önce giden arkadaşlarınızdan yardım alarak kendinize bir gezi haritası oluşturmalısınız. Eğer tur şirketiyle veya gideceğiniz yeri bilen bir arkadaşınızla gitmiyorsanız, bu gezi haritası seyahat boyunca size sayısız fayda sağlayacaktır. Bu haritanın en büyük faydalarından biride gideceğiniz yeri arayarak zaman kaybetmenizi engellemesidir.yurtdisi%20turlar.jpg

Şehri Bilen Biriyle Keşfetmek

Gideceğiniz şehre tek başınıza değil de bir arkadaşınızla gidiyorsanız ne ala! Ancak yalnız başınıza gidiyorsanız bu durumda bilen birine danışmanız sizin için en iyisi. Bu nedenle seyahatinizin ilk günlerinde çeşitli hop on – off turlarını kullanarak bulunduğunuz şehrin genel yapısını görmek, sonrasında uzun uzun gezintiye çıkmak istediğiniz bölgeleri belirlemek, yapacağınız tatili çok daha verimli bir hale getirecek ve daha eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.yurtdisi-turlari.jpg

Aplikasyonlardan Yararlanın

Eğer akıllı telefonunuz veya tabletiniz varsa mutlaka offline çalışabilen ve şehir rehberi olarak kullanabileceğiniz çeşitli uygulamalardan birkaç tanesini cihazınıza indirin. Bu sayede internet kotanızı kullanmadan şehirdeki en popüler restoranlara, müzelere, alışveriş vermezlerine ve gece hayatına hiç zaman kaybetmeden ulaşabilirsiniz. Ayrıca araç kiralamak istemiyorsanız önceden şehrin metro haritasını cihazınıza indirmeniz de size büyük fayda sağlayacaktır.

Yurtdışı Paketi Alın

Yurtdışı seyahatlerindeki en büyük problemlerden biride telefon ve internettir. Bu nedenle bütçenize ve mobil hattınıza uygun bir yurtdışı paketini satın alarak bu problemi aşabilirsiniz. Veya uzun süreli kalacaksanız gideceğiniz şehirlerde o ülkenin mobil hatlarından bir tane alarak telefon ve internet derdinden kurtulabilirsiniz.

Sigortanızı Araştırın

Vizeye başvurduğunuz esnada yaptıracağınız seyahat sigortasını mutlaka araştırın. Ayrıca bu sigortanın size sağladığı tüm hizmetleri de gözden geçirin. Bu sadece yurtdışında başınıza gelebilecek acil durumlarda kendi başınıza hastaneleri bulabilir ve harcamalarınızı gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Yurtdışında özel eşyalarınıza dikkat etmelisiniz. Özellikle pasaport ve paranızı özenle koruyun. Seyahat sırasında yorgunlukla veya heyecanla bu tarz eşyaların kaybolması durumuyla birçok kez karşılaşılmıştır. Tatilinizin çileye dönüşmemesini istiyorsanız biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.

Yurtdışı turlarıyla tatilin keyfini çıkarmak sizin elinizde. Uzman gezi rehberleri sayesinde seyahatinizi daha verimli geçirebilir, görmek istediğiniz yerleri boş vakitlerinizde bireysel olarak gezebilirsiniz.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim