• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Arslan: 'Posta sektörü kıtalar arası e-ticaret olanağı sunar hale geldi'

Bakan Arslan: 'Posta sektörü kıtalar arası e-ticaret olanağı sunar hale geldi'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Dünyada 5 milyondan fazla kişiyi istihdam eden ve yıllık 320 milyarlık trafiğe sahip olan sektör, dijital ağ sayesinde kıtalar arası e-ticaret olanağı sunar hale geldi." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Dünyada 5 milyondan fazla kişiyi istihdam eden ve yıllık 320 milyarlık trafiğe sahip olan sektör, kısa mesafe telgraf hatlarıyla başlayan hizmette bugün sahip olduğu dijital ağ sayesinde kıtalar arası e-ticaret olanağı sunar hale geldi." dedi.

Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayesinde PTT AŞ ev sahipliğinde İstanbul'da devam eden "26. Dünya Posta Kongresi" kapsamında düzenlenen Bakanlar Konferansına katıldı.

Dünya Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU) üyesi ülkeleri temsilen konferansa katılan 50 bakana seslenen Arslan, konferansın açılışında yaptığı konuşmaya zirveye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başladı.

Bakan Arslan, posta hizmetlerinin küresel ekonominin vazgeçilmez bir ögesi, toplumun günlük yaşamının çok önemli bir parçası olduğuna, insanlık tarihi kadar eski olan haberleşme faaliyetlerinin, çağlar boyunca değişik aşamalardan geçerek ve sürekli gelişerek bugünkü yapısına kavuştuğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Posta insanlığın göçebe yaşayıştan yerleşik topluma geçmesinde olduğu kadar medeniyetlerin gelişmesinde de önemli bir rol oynamıştır. Aynı zamanda milletlerin var olmalarını, iç ve dış tehditlere karşı savunma mekanizmalarını zamanında oluşturmalarını sağlayan en önemli hizmet alanlarından biridir. 

20. yüzyılın sonlarına doğru esmeye başlayan değişim rüzgarı, iletişim ve bilgi teknolojilerindeki ilerlemelere bağlı olarak tüm dünyayı etkilemiş, sürekli yenilenme, gelişim ve inovasyon, 21. yüzyılın en önemli başarı kriterleri olmuştur. Küresel dünyadaki bu değişim ve dönüşüme posta sektörünün de ayak uydurması kaçınılmazdır.

Dünyada 5 milyondan fazla kişiyi istihdam eden ve yıllık 320 milyarlık trafiğe sahip olan sektörün, rekabetçi ortama ayak uydurarak, küresel dijital ekonomi, kargo ve lojistik sektörlerine olumlu katkıda bulunmaya devam ettiğini belirten Arslan, "Her ne kadar posta sektörünü günümüzün küresel ve rekabetçi dünyasına taşıyacak dev adımlar atmış olsak da sektörümüzün sürdürülebilir gelişmesi ve ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için önümüzde gerçekleştirmemiz gereken pek çok iş var." dedi.

Gezegenin en ıssız, en unutulmuş köşelerinde dünyayla arasındaki yegane bağı postayla kuran kişilerin hayatlarını kolaylaştırmaya, e-ticaret ummanında yelken açmaya hevesli girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye, posta sektörünün milli ve küresel ekonomideki payını artırmaya bir adım daha yaklaştıklarını belirten Arslan, "2017-2020 yılları arasında posta sektörüne kılavuzluk edecek İstanbul Dünya Posta Stratejisi, bu hedeflerin, bu umutların, bu çalışmaların somutlaşmış ve vücut bulmuş hali olacaktır" ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir kalkınmanın, küresel koalisyonu zorunlu kılan en elzem gereksinimlerden biri olduğunu ifade eden Arslan, farklılıkların her geçen gün daha da arttığı dünyada, birleştirici gücün iletişim olduğu, posta sektörünün de bu gücün en büyük hizmetkarı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan, kısa mesafe telgraf hatlarıyla başlayan bu hizmetin, gelişen teknoloji ve değişime her aşamada ayak uydurduğunu, bugün ise sahip olduğu dijital ağ sayesinde kıtalar arası e-ticaret olanağı sunar hale geldiğini söyledi.

Bu haber toplam 1758 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim