• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sadettin Saran'a havacılık alanında başarı plaketi

Sadettin Saran'a havacılık alanında başarı plaketi
Dünyaca ünlü Textron markası bünyesinde faaliyet gösteren Bell Helicopter ve Bell Helicopter’in Türkiye Yetkili Distribütörü Saran Havacılık, yeni nesil ticari helikopterlerini İstanbul Airshow’da görücüye çıkard

Dünyaca ünlü Textron markası bünyesinde faaliyet gösteren Bell Helicopter ve Bell Helicopter’in Türkiye Yetkili Distribütörü Saran Havacılık, yeni nesil ticari helikopterlerini İstanbul Airshow’da görücüye çıkardı. Saran Havacılık ve Bell Helicopter standında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Türk havacılık sektörünün çok büyük bir gelişim içerisinde olduğunu belirtirken, kendisine Bell Helicopter Avrupa Başkanı Jakub Hoda tarafından, Saran Havacılık’ın operasyon ve bakım alanındaki faaliyetleri sebebiyle bir başarı plaketi de verildi. 

Türk hava taşımacılığı sektörünün lider firması Saran Havacılık ve dünyaca ünlü Bell Helicopter, yaptıkları işbirliği çerçevesinde İstanbul Airshow’da yeni helikopterleriyle boy gösterdi.

Fuar alanın en çok ziyaret edilen bölümlerinden olan Saran Havacılık ve Bell Helicopter standında katıldığı plaket töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sadettin Saran, Bell Helicopter ile 15 yıldır sürdürdükleri işbirliği çerçevesinde havacılık sektöründe büyük atılım yaptıklarını dile getirdi.

Özellikle kamu kurumlarımın havacılığa yönelik artan ihtiyacının sektör için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Saran, İstanbul’un her geçen gün daha fazla büyümesi nedeniyle özel sektörün de yeni nesil hava araçlarına olan ilgisinin artacağını belirtti.

Sadettin Saran’a başarı plaketi

Bell Helicopter Avrupa Başkanı Jakub Hoda ise Saran Havacılık’la yaptıkları işbirliği kapsamında Türkiye pazarına güçlü bir giriş yaptıklarını ve bu gelişmenin kendilerini çok mutlu ettiğini açıkladı. 

İstanbul Airshow Fuarı kapsamında, Saran Havacılık’ın operasyon ve bakım alanındaki başarıları nedeniyle Sadettin Saran’a, Jakub Hoda tarafından bir başarı plaketi de takdim edildi. 

Türkiye, Avrupa kıtasının en büyük filolarından birine sahip

15 yıllık işbirliği boyunca Bell Helicopter’in HEMS, corporate ve parapublic görevlerini başarıyla yerine getiren son teknoloji ürünü hava araçlarını Türkiye’deki müşterilere teslim eden Saran Havacılık, Avrupa Kıtasında uçan en büyük filolardan birine sahip olan ülkemizde, bugün 50’den fazla Bell helikopterin bulunmasını da sağladı.  

Bell Helicopter ve Saran Havacılık, 6-9 Ekim tarihleri arasında Atatürk Hava Limanı Genel Havacılık Apronu’nda düzenlenen İstanbul Airshow’da ise son teknolojiye sahip Bell 407 GXP ve Bell 429’u tanıtacaklar.  

Bell 505 Jet Ranger 

Bell Helicopter’ in en gelişmiş aviyonik teknolojisi kullanılarak emniyet, etkinlik ve güvenilirlik için dizayn edilmiş yeni beş koltuklu helikopteridir. Sağlamlığı kanıtlanmış hareketli parçalar, gelişmiş aerodinamik dizayn ve iki kanallı FADEC Turbomeca Arrius 2R motoruyla sınıfında en iyi değere sahiptir. Dünya genelindeki yaklaşık 400 adetlik siparişle Bell 505’in setifikasyonu ve teslimatının en kısa zamanda başlaması beklenmektedir.

Bell 407GXP

Güvenilirlik, performans ve manevra kabiliyetini muhtelif göreve ve yüke göre yeniden yapılandırılabilecek bir kabinle birleştirmiştir. Helikopterin Rolls-Royce 250-C47B/8 Türbin FADEC motoru 133 kts/246 km/h hızla  seyredebileceği olağanüstü bir performans sağlar.  

Geniş hacimli kabininde beş yolcu koltuğu ve tek pilotlu uçuşlarda da ilave bir yolcu koltuğu vardır. Yolcu konforunu artırmak için Bell407GXP hemen hemen her türlü hava koşulunda sessiz ve sarsıntısız bir yolculuk sağlar. 

Bell 429 

Polis kuvvetleri ve ambulans hizmetleri için dünya çapında tercih edilen en gelişmiş çift motorlu hafif helikopterlerden biridir. Sağlık Bakanlığı için İstanbul, Ankara ve zor iklim koşullarıyla bilinen Doğu ve Güneydoğuda uçan helikopterler de dahil olmak üzere Türkiye’de mevcut  25’den fazla Bell 429 helikopteri Bell 429’un performansının kanıtı ve ülkede artan popülerliğinin de ispatıdır. 

Bell 429 helikopteri, tam entegre glass cockpit, gelişmiş sürücü sistemi, sınıfının en iyisi olan SBAS Navigasyon sistemi ve IFR kabiliyetini sunar.  İlave güvenlik özellikleri kolletktive monteli gaz kolu, darbeye dayanıklı hub ve rotor sistemi ile enerji yükünü azaltan koltukları içerir. İşletme bakım giderlerini azaltan MSG-3 (Bakım Yönlendirme Grubu) sertifikalı ilk helikopterdir.

saran.jpgsaran2.jpgsaran3.jpg

Bu haber toplam 1767 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim