• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Avrasya Tüneli’nde ilk geçişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yaptı

Avrasya Tüneli’nde ilk geçişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yaptı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asfaltlama çalışmaları tamamlanan Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam otomobili ile ilk geçişi yaptı. Erdoğan'a geçişte Başbakan Binali Yıldırım da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayan ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli'nden kendi kullandığı makam aracıyla geçti.

Dünyanın en iyi mühendislik projeleri arasında gösterilen tünelin Harem'deki şantiyesine gelen Erdoğan, burada makam otomobilinin şoför koltuğuna oturdu. Erdoğan'ın yanına Başbakan Binali Yıldırım, arka koltuğa da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kullandığı makam aracıyla Harem'den Avrasya Tüneli'ne girerek, Avrupa yakasına geçti. Erdoğan, buradan dönüş yaparak, yeniden Harem'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Harem'deki şantiyede tünele ilişkin brifing verildi.

ERDOĞAN: HAYALDİ GERÇEK OLDU

Tünelden ilk geçişi yaptıktan sonra düzenlenen törende konuşuan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

29 Ekim 2013'ten bugüne 156 milyon Marmaray'dan, Asya kıtasından Avrupa'ya, Avrupa kıtasından Asya'ya geçmiş oldu. Bunlar hayaldi gerçek oldu. 

Kanalistanbul Projesi'nin inşallah yakın zaman içinde ihalesi yapılacak. O da Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir kanal olması hasebiyle çok çok önemli. Bütün bunlarla beraber bir diğer adım olarak, inşallah bu projenin bedeli, tabii önem arz ediyor, 1 milyar 250 milyon dolar.

20 ARALIK'TA AÇILACAK

Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçişiyle birbirine bağlayacak ve 20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tüneli, dünyada deniz altından en derinden geçecek tünel olacak. 14,6 kilometre toplam uzunluğa sahip projenin, deniz altından geçen kısmı ise 3,4 kilometre olarak inşa edildi. 

Tünel, trafiğin çok yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında yolculuk süresini 15 dakikaya kadar indirecek, ileri teknoloji ile bu güzergahta güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayacak.

avrasya_t.jpgavrasya_t2.jpgavrasya_t3.jpgavrsya_t4.jpgavrasya_t4-.jpgavrasya_t5.jpgavrasya_t6.jpgavrasya_t7.jpgavrasyat8.jpgavrasya_t9.jpg

Bu haber toplam 5393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim