• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Kolombiya'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için anma

Kolombiya'daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için anma
Kolombiya'da iki gün önce düşen uçakta hayatını kaybeden 71 kişi için Medellin kentindeki Atanasio Girardot Stadyumu'nda anma töreni düzenlendi.

Kolombiya'da iki gün önce düşen uçakta hayatını kaybeden 71 kişi için Medellin kentindeki Atanasio Girardot Stadyumu'nda anma töreni düzenlendi.

Medellin Belediyesi ve kazada oyuncularını kaybeden Brezilya 1. Ligi ekiplerinden Chapecoense takımının rakibi Atletico Nacional tarafından düzenlenen anma törenine Brezilya Dışişleri Bakanı Jose Serra, Kültür Bakanı Roberto Freire, Chapeco Belediye Başkanı Luciano Buligon ve Medellin Belediye Başkanı Federico Gutierrez'in yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Serra, törende yaptığı konuşmada anma programına katılanlara teşekkür etti. Konuşması sırasında zorlandığı ve zaman zaman ağladığı görülen Serra, "Brezilyalılar olarak burada gösterdiğiniz dayanışmayı ve bu felaketi kendi başınıza gelmiş gibi hissetmenizi asla unutmayacağız." dedi.

Medellin Belediye Başkanı Gutierrez'in de konuşma yaptığı törenin düzenlendiği stadyum tamamen doldu.

Tören, Chapecoense ile oynanması planlanan ve yaşanan facia dolayısıyla ertelenen Güney Amerika Kupası finalinin ilk maçının saati olan 18.45'te bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Törende, kazada hayatını kaybedenler için 71 güvercin uçuruldu. Kolombiya Ulusal Polisi, iki ülke bayrakları ve takım flamalarıyla sahaya gelirken Kolombiya Hava Kuvvetlerinin arama kurtarma çalışmalarına katılan helikopterleri de stadyum üzerinde uçuş yaptı.

Ellerinde mumlar taşıyan ve çoğunlukla beyaz giyinmiş Atletico Nacional taraftarları, sık sık Chapecoense takımı lehine tezahüratta bulunurken futbolcuları da törene ellerinde çiçeklerle katıldı. 

Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra kentinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı oyuncuları dahil 68 yolcu ile 9 mürettebatın bulunduğu uçak, dağlık araziye düşmüştü. Kazadan 6 kişi sağ kurtulurken 71 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim