• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

İngilizce kelimelerin üçüncü halini konusarakogren.com ile öğrenin

İngilizce kelimelerin üçüncü halini konusarakogren.com ile öğrenin
Köken olarak ise bir şeyi göstererek ya da hareketlerle anlatmak anlamına gelmektedir.

Türkçe karşılığı işaret belirteçleri olan demonstratives kelimesinin kabaca çevirisi göster ve anlatçılardır. Köken olarak ise bir şeyi göstererek ya da hareketlerle anlatmak anlamına gelmektedir. Bir belirteç türü olan bu kelime hem sıfat hem de zamir olarak kullanılabilir. Sıfat olarak kullanıldığında, sadece sıfat olarak kullanılır. Yani bir sıfatla ne yapılıyorsa onu yapabiliyoruz. İsimin önüne getirerek hemen sıfat tamlaması oluşturabiliyoruz. Fakat burada önemli olan nokta işaret zarfları olan that, clause ile kesinlikle karıştırmamalıyız. Çünkü sıfat olan işaret belirteçleri hemen peşinden bir isim alır ve sıfat tamlaması oluşur. Zamir olarak kullanıldığında ise normal bir zamir nasıl başka bir ismin yerini alıp aynı onun gibi kullanılıyorsa, işaret belirteçleri de öyle kullanılıyor. Sıfatların tam tersine arkalarından isim almayan zamirler şeklindeki işaret zamirleri cümlede istediğimiz görevi görebilir. Bu belirteçlerin kullanım yerleri ise 4 farklı şekilde değişiklik göstermektedir. Gerek sıfat, Gerek zamir durumunda kullanılsın bu kurala uyulması gerekir. Tekil ve çoğul isimler ise zaten kendini belli ediyor. Sadece biraz uzak ve yakın konusunda iş zorlaşıyor. Bunu da cümlenin anlamından çıkartarak halledebiliriz.

İngilizce fiillerde zaman çekimi yaparken fiillerin birinci, ikinci ve üçüncü hallerinden bahsedilir. Bu İngilizce kelimelerin üçüncü hali, present perfect tense, past perfect tense ve future perfect tense’lerde kullanılır. Düzenli olan fiillerde 3. Hallerini oluşturmak çok kolaydır. 2. Hallerinde de olduğu gibi fiil -ed takısı alır. Fakat düzensiz fiillerde fiilin yazılış şekli tamamen değişiklik gösterir. Bambaşka bir kelime oluştuğundan kelimelerin ezberlenmesi gerekmektedir. İngilizce kelimelerin 3. Halleri kafa karışıklığına neden olsa da öğrenmesi çok güç değildir. Online İngilizce eğitimle bu fiilleri, telaffuz şekilleriyle birlikte en iyi teknikle öğretilmektedir. Bunun yanında ana dili İngilizce olan profesyonel hocaların verdiği eğitimle de uygulamalı bir şekilde çok güzel öğretilmekte. Bu fiillerin 3. halinin kullanım alanları ise, zamanların çekimlerinin farklı kullanılması gereken yerlerdir. Bunun için zaman çekimlerini de çok iyi bilmemiz gerekmektedir.

İlk önce bir dili öğrenmek için mutlaka o dilde okuma yapmak gereklidir. Nereden başlayacağınızı soracak olursanız, İngilizceye ilk defa başlıyorsanız Level 1’den başlamanızı tavsiye ederim. Fakat benim okulda İngilizcem var 1. Seviye benim için çok düşük diye düşünürseniz Level 2’yi düşünebilirsiniz. Fakat okuyacağınız kitabı belirlerken bir sayfada bilmediğiniz kelime sayısının üç ile on arasında olmasına dikkat edin. Kitap türlerine gelecek olursak, Beginner romanlar genelde çocuk kitaplarıdır. Size biraz sıkıcı gelebilir fakat bir yerden başlamak gerekir. Bazen çokta eğlenceli gelebilir. Bir diğer kitap türü ise Intermediate romanlar. Basit olan kitapları hemen okuyup bitiriyor fakat zor olan kitapları sıkıcı buluyorsanız Intermediate bölümündesinizdir. Bir üst leveli ise Upper Intermediate’dir. Bundan sonra ise uzman seviyeye az kalmış demektir. Bir diğeri Advanced romanlar. Öncesinde üst level kitapları okuyor olmanız fakat bu kitapları da daha rahatlıkla okuyor olmalısınız.Okumanız akışkan hale gelmiş ve bilmediğiniz kelime sayısı azalmış ise Dan Brown kitaplarına geçiş yapma zamanının gelmiş demektir. Kitapçılarda ya da internet üzerinden kitap satan sayfalardan temin edebileceğiniz İngilizce öykü setleri bir başka alternatiftir. Bu konuda daha geniş kapsamlı bilgiye ulaşmak isterseniz www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-romanlar sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 

Bu haber toplam 1171 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim