• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Sosyal Medyada yalanları!

Sosyal Medyada yalanları!
Hayatımızı sosyal medya yönlendirmeye başladı.. Türkiye'de sosyal medya kullanım oranı çok yüksek rakamlara ulaştı..
Facebook, Twitter, İnstagram derken günlük yaşamın en az 3-4 saati sosyal medya mesajlarına, iletilerine, yorumlarına veya paylaşımlarına bakmak ile geçiyor. İnsanlar bu yöntemle etkileşim içinde bulunuyorlar. İnsanlara ulaşmak ufak bir reklamla çok kolay haline geldi.. Fake hesaplarla sosyal medyada açılan hesaplarla hazır kuponlar satan profiller veya sayfalar mevcut. İsimlerinde genellikle 'tips' eklentisi koyarak 25 oranlı maçlar sattıklarını ifade edenler var. Bir kaç örnek vermek gerekirse; Crawl Tips, Şikeli 1/2 maç blogu ve bir çoğu.. Hepsini ortak noktası Öğeyi Denetle diyerek kuponlar üzerinde oynayarak kuponları tutmuş gibi göstermeleri. Photoshop marifeti ile kuponlarında da değişimler yapan bu şahısları maçları genellikle 300 TL'den satışa sunuyorlar. 
 
Bu rakam nedense hiç değişmiyor! Dolandırıcılık kapsamında değerlendirilmesi gereken bir konu. Aldatıcı reklamlar ile durumu farklı gösterip maç satıyorlar. Banko kuponlar başlıkları ile Facebook'ta sürekli reklamları dönmektedir. Resimlerin altına farklı birinin yorum yazmasını engelleyen bu şahıslar yine kendilerine ait hesaplarla kuponu ve kuponu hazırlayanı öven mesajlar yazmaktadır. Bu sayede inandırıcılıklarını arttırmayı hedefleyen dolandırıcılara dikkat edin.. Sosyal medyadan maç satan hiç kimse güvenmeyin. Bu hesapların yaptığı sahtekarlıktır. Yanıltıcı reklamlarla dikkat çekiyorlar ardından kuponları satıyorlar. Bu kuponlara da çok yoğun ilgi var. Bir çok kişiyi mağdur duruma düşürüyorlar. 25 Oranlı maçlar, 625 Oranlı maçlar veriyoruz diyerek milleti kandırıyorlar. 
 
Reklamlarında bolca para ya da araba kullanıyorlar. Siz de bu paraları kazanabilir veya bu otomobili alabilirsiniz iması ile takipçileri teşvik ediyorlar. Ancak sonu hüsranla sonuçlanıyor. Sosyal medyada kupon yalanlarına dikkat edin. Sayıları gittikçe artıyor. Banko Maçlar, Hazır kuponlar gibi başlıklara kesinlikle inanmayın!
Bu haber toplam 1220 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim