• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Facebook Hesap ve Şifre İşlemleri

Facebook Hesap ve Şifre İşlemleri
Teknoloji haberleri yorum kısmında sıkça sorulan sorulardan biridir ülkemizde Facebook’ un müşteri hizmetlerinin olup olmadığı.

Maalesef Facebook’un ülkemizde bir müşteri hizmetleri veya destek hattı bulunmamaktadır. Ama dilerseniz özel destek hattı olan 11870’i arayabilirsiniz ya da Facebook yardım sayfasından sorununuzu aratarak destek alabilirsiniz.

 

Facebook Müşteri Hizmetleri

 

Teknoloji haberleri yorum kısmında sıkça sorulan sorulardan biridir ülkemizde Facebook’ un müşteri hizmetlerinin olup olmadığı. Maalesef Facebook’un ülkemizde bir müşteri hizmetleri veya destek hattı bulunmamaktadır. Ama dilerseniz özel destek hattı olan 11870’i arayabilirsiniz ya da Facebook yardım sayfasından sorununuzu aratarak destek alabilirsiniz.

 

11870 destek hattı Facebook ile ilgili tüm sorunlara cevap kapısı olabilmektedir. Ama unutmamalıyız ki bu destek hattı Facebook tarafından değil özel bir Telekom şirketi tarafından bizlere sunulmaktadır.

 

Facebook Şifremi Unuttum

 

Hemen hemen hepimizin başına gelmiştir Facebook şifresini unutmak. Facebook şifremizi unuttuk bilgisayardan giremiyoruz fakat telefonumuzda Facebook uygulamasında açık kaldığından şifresiz girebiliyoruz.

 

Eğer başımıza böyle bir durum geldiyse Facebook hesabınızda yer alan güvenlik ve gizlilik seçeneklerini denemelisiniz. Hala hiçbir çözüme ulaşamadıysak farklı adımlar denemeliyiz. Bunlar cep telefonu numarasıyla hesap kurtarma, mail hesabı yoluyla hesap kurtarma gibi yöntemlerdir.

Hesabınızı açarken cep telefonu numaranızı eklediyseniz şifremi unuttum bölümü aracılığıyla hesap kurtarmayı deneyebilirsiniz. Açılan bölüme telefon numaranızı girerek doğrulama kodu talep edebilirsiniz.

 

Diğer bir kurtarma yöntemi ise Facebook hesabınızı arkadaşlarınıza kontrol ettirme veya güvenlik amaçlı arkadaşlarınızı tanıma sorusu gibi yöntemlerdir.

 

Facebook hesabınızda kullandığınız e-postanızın şifresini biliyorsanız Facebook şifre sıfırlama yapabilirsiniz. Eğer e-posta şifrenizi de hatırlamıyorsanız sıfırlama veya destek iletişim bilgilerine ulaşmaya çalışmalısınız.

 

Son olarak başka bir yöntem ise tek kullanımlık şifre alarak hesabınızı kurtarabilirsiniz. Türkiye için Vodafone operatörüne kayıtlı bir telefonla Facebook’a kayıt olduysanız OTP yazıp 3223’e mesaj atarak tek kullanımlık şifrenizi alabilir ve hesabınıza erişebilirsiniz.

 

Facebook Hesap Kapatma

 

Bazı durumlarda Facebook hesabınızı silmeniz veya kapatmanız gerekebilir. Facebook hesabını tamamen kapatmak isteyen, silmek isteyen kullanıcılar için hesaplarını silmeden yapması gereken birkaç tane işlem vardır.

 

Hesabınızı kapatmadan önce eğer yöneticisi olduğunuz grup ve sayfalar varsa bu grup ve sayfalara başka yöneticiler eklemenizi tavsiye ederiz. Çünkü bu grup ve sayfalarda ikinci bir yönetici yok ise tüm bu grup ve sayfalarda hesabınızla birlikte silinecektir.

 

Facebook hesabınızı silmeden önce uygulama ve oyunları da silmeniz tavsiyelerimiz arasındadır.

Bu işlemleri yaptıysanız artık Facebook hesabımızı tamamen kapatabiliriz.

 

Unutmamak gerekir ki Facebook hesabınızı kalıcı olarak silerseniz ilerleyen zamanlarda tekrar erişim sağlayamazsınız. Hesabınızı kapatmak için eminseniz Facebook ayarlar sekmesi altındaki güvenlik bölümünden hesap silme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Hesabımı sil butonuna bastığınız anda size şifreniz ve birkaç tane güvenlik sorusu sorulacaktır. Bu bilgileri girdiğiniz takdirde hesabınız tamamen silinecektir.

 

Facebook sizin geri dönüş yapmak isteyeceğinizi düşünerek sizlere bir kolaylık ta sağlamış. Eğer hesabınıza geri dönüş yapmak isterseniz 2 hafta içerisinde Facebook adresinize şifrenizle giriş yapmanız yeterlidir. Fakat 2 haftayı geçtiği zaman hiçbir şekilde hesabınıza geri dönüş 

sağlayamazsınız.

 

iCloud Şifremi Unuttum

 

 

Apple ID kimliğini yani İCloud hesabınızı ve mail bilgilerinizi unuttunuz ve telefonunuz kilitlendi. Bunun için iki çözüm önerimiz var. Birincisi Apple müşteri hizmetleri, ikincisi ise Apple İcloud resmi sitesi olan icloud.com adresinde yer alan “Apple Kimliğini ve Parolayı mı Unuttunuz” bölümüdür. Bu seçenek ile karşımıza çıkan “e-posta al” veya “güvenlik sorularını cevaplayın” seçeneklerinden yardım alabilirsiniz. Veya Apple ile iletişime geçerek bilgilerinize erişim isteyebilirsiniz.

 

Kaynak: http://www.andronova.net/

Bu haber toplam 2530 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim