• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

En Güzel Filmlerin Adresi

En Güzel Filmlerin Adresi
Film izlemek birçoğumuzun en çok haz aldığı durum ve en büyük keyfidir. Hele bazı filmler vardır ki izlemeye doyamayız.

Bazı filmleri yüz kere izlesek yine izleriz. Bunun yanı sıra birde seri filmler vardır. Seri filmler genel olarak izleyicisini bulmuş filmlerdir ve seri filmlerin izleyicisi de bütün izleyicilerden daha sadıktır. Çünkü seri filmler çok ses getiren bir filmin devamı  niteliğindedir. Bir film çok ses getirdiğinde ikinci bir filmi yapıldığında genel olarak ilgiyle karşılanmaktadır. Bunun yanı sıra bu filmlerin artık devamı beklenmeye başlanmaktadır. Film serileri izle diyerek film serilerini izleyebilirsiniz. Amerikan yapımı filmlerde bu durum oldukça fazla yaşanıyor. Günümüze en yakın örneği şüphesiz ki henüz bu sezon sekizinci filmini vizyona veren ve her filmiyle ses getirmek bir yana son filmiyle de en iyi filmler arasında birinci olan Hızlı ve Öfkeli alıyor. Seri film denildiğinde ilk akla gelen de şüphesiz ki Hızlı ve Öfkeli oluyor.

Yerli yapım seri filmlerden örnek vermek gerekirse eminim ki sizin de aklınıza ilk gelen Recep İvedik oluyor. Şahan Gökbakar’ın yarattığı Recep İvedik tiplemesi ülkemizde yapılan seri filmler arasında en çok tercih edilen ve şüphesiz en çok ilgi gören filmlerdir. Ancak Recep İvedik sevenler tam severken, Recep İvedik sevmeyenlerde durumu oldukça yadırgıyor. Hatta bir kısım sanatçı arasında bir ara büyük polemiğe sebep olmuş ve Recep İvedik filminde asla oynamayacaklarını söylemişlerdi. Bu tarz durum Recep İvedik’le alakalı ciddi bir bölünme olduğunu gösteriyor olsa da Recep İvedik izleyicileri ona çok sadık ve her filmin yenisini heyecanla bekliyorlar. Recep İvedik serisinde ise Şahan Gökbakar araya bir farklı film koyarak sonra serinin devamını çekiyor. Yani film serileri genel olarak iki yılda bir seyirci karşısına çıkıyor. En son bu sezon Recep İvedik vizyona girdiğine göre bir daha ki serisi 2019’da bekleniyor ve izleyici heyecanla bekliyor. Hatta öyle ki Recep İvedik’in fragmanı dahi oldukça fazla hasılat yapmıştı. Bunun için Şahan Gökbakar izleyicisine kendini özletip yeniden vizyona girmeyi planlıyor.

Seri filmler ise genel olarak gerilim filmleri kategorisinden çıkıyor. Hızlı ve Öfkeli 8 tür olarak bir gerilim ve macera filmidir ve yılın en iyi gerilim filmi olmuştur. Gerilim filmleri vakit geçirmek için en güzel film türüdür.  Çünkü gerilim filmlerinin sürükleyiciyi olması, izleyiciyi içine alması gerilim filmlerinin değerini her zaman için artırmıştır. Canın mı sıkılıyor, vakit mi geçirmek istiyorsun ya da kafanı mı dağıtmak istiyorsun güzel bir gerilim filmi aç izle, saatlerin nasıl geçtiğinin farkında bile olmayacaksın.

Peki, eğlenmek, gülümsemek mi izliyorsun, vaktin de bol mu aç bir hint filmi izle. Çünkü Hint filmleri Amerikan yapımı filmlerin süre ortalamasından çok daha fazladır. Hint filmleri genel olarak 3 saate yakın sürmektedir. Hint film cenneti ile hint filmlerini doyasıya izleyebilirsiniz. Hint filmleri o kadar zengin bir yapıya sahip ki birçok şahasere imza atmış durumda. Tabi Hint filmi denildiğinde ilk akla gelen de başarılı yönetmen ve oyuncu Aamir Khan oluyor. Her çektiği film olay olan, her çektiği film ayrı ses getiren Aamir Khan filmlerinde ilginç bir akıcılık söz konusu. Bayağı esprilerden uzak olan filmleri insanı gülümsetmeyi başarıyor. Bu sıcaklık genel olarak bütün Hint filmlerinde yer alsa da gerek filmlerinin akıcılığı gerek filmlerindeki profesyonellikle Aamir Khan diğer Hint filmlerinden çok keskin bir çizgiyle ayrılıyor. Aamir Khan’ın en iyi filmi diye bir anket yapılsa birçok film ortaya çıkar. Çünkü ilginçtir ki Bollywood ilk kez Türkiye’yi bu kadar sarmış ve ilk kez bir Bollywood sanatçısı Türkiye’de bütün filmleriyle tanınır bir hal almıştı. Bu bir rastlantı değil şüphesiz ki bir başarıdır. 3 İdiots, Ghajini, Yerdeki Yıldızlar ve daha birçok filmi en favori filmler arasında yer almaktaydı. En son vizyona giren film ise 2016 yapımı Dangal oldu. Bu filmde Aamir Khan komedi değil, Drama ile karşımıza çıkıyor. Ghajini filminde Drama dalında da ne kadar başarılı olduğunu göstermişti. Filmde Aamir Khan bir güreşçiyi canlandırıyor ve iki kızıyla hikayesini anlatıyor.

 
Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim