• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

İngilizce Testlerini Daha Hızlı Çözmenin Yolları

İngilizce Testlerini Daha Hızlı Çözmenin Yolları
İçinde yaşadığımız yüzyılda tüm dünyada ortak dil olarak kullanılan İngilizce dili; günümüzde ilkokul çağlarından başlayarak eğitim ve öğretim hayatının son gününe kadar verilen eğitimler arasında yer almaktadır.

Bu anlamda öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatında İngilizce dilinin yeri ve önemi oldukça büyüktür. İngilizce öğrenmenin en önemli yanı ise konuşma dilinin yanı sıra çeşitli gramer ve dil yapılarını öğrenerek yazım dilini öğrenmektir. Bunun yolu ise düzenli çalışma ve tabi ki özellikle ing test ve soruları ile öğrenilenleri pekiştirmektir. Peki, bu anlamda öğrenciler İngilizce testi ve sorularında nelere dikkat etmeli; bu testleri daha hızlı çözmek için neler yapmalı? Yabancı Roman ve Kitaplar Okumak İngilizce dilinde yapılan testler yazım dilini değerlendirmek üzere yapılan testler olduğundan dolayı sadece konuşma olarak değil aynı zamanda da yazım ve gramer bilgisi olarak da öğrencilerin tüm sorulara hazırlıklı olması gerekmektedir. Bu anlamda düzenli olarak yabancı kitaplar okumak, öğrencilerin testlerde hızlı kararlar alabilmesi, soruları ve cevaplar daha hızlı okuyabilmesi aynı zaman da anlayabilmesi açısından oldukça önemlidir. 

 

Öğrencilerin İngilizce Testi ve sınavlar öncesinde okuyacakları yabancı dilde ki kitaplar hem kelime dağarcıklarını geliştirecek hem de sorular karşısında okuma hızlarını da artıracaktır. Cevabı Bilinmeyen Soruları Sonraya Bırakmak Türkçe testlerinin aksine yabancı dil sınavları ve testleri oldukça zordur. Bu anlamda öğrencilerin test ve sınavlarda bildiklerini unutmaları veya heyecan ile akıllarına getirememeleri ise oldukça sık yaşanan bir problemdir. Test sırasında öğrencinin her hangi bir zamana bağlı olması durumunda yapılabilecek en güzel şey; cevaplanamayan soruların işaretlenerek sonraya bırakılması olacaktır. Cevabı bilinen soruların çözümünden sonra, bu sorulara tekrar dönmek ve düşünmek bilinen soruların yapılamaması sorununu kaldırmaktadır. Aynı zamanda öğrencinin cevabını bilmediği soruları test sonuna bırakması hem ona vakit kazandıracak hem de bildiği soruları zaman kısıtlaması ile yanlış cevaplaması olasılığını ortadan kaldıracaktır. 

 

Test Sonunda Tüm Soruları Kontrol Etmek Sadece İngilizce ve yabancı dil testlerinde değil, tüm testlerde geçerli olan kurallardan birisi de test sonunda tüm soruları en baştan incelemek ve olabildiğince çok soru çözmektir. Çünkü başta İngilizce testleri olmak üzere tüm testlerde yer alan konular her sene yenilense ve müfredata göre değişse de anlatılmak istenen konu ve kurallar aynıdır. Bu anlamda öğrenciler eğitim ve öğretim hayatında ne kadar çok test çözerlerse, karşılarına çıkacak testlerde bir o kadar hızlı bir şekilde doğru cevabı bulacak ve testlerini daha hızlı bir şekilde sonuçla ulaştıracaklardır. Tüm bu çalışma programı için www.testgele.com sitesini sizlere öneriyoruz. Sizin için ücretsiz test örnekleri ile müfredata uygun içeirkler üretiyorlar. Aynı zamanda her test sonunda test sorularını en baştan gözden geçirmek, yanlışları araştırmak, nedenlerini bulmak, yanlış şıkların neden yanlış, doğru şıklarından neden doğru olduğunu baştan analiz etmek hem mükemmel bir pekiştirme aracı olacak, hem de ileri de çözülecek testlerde daha hızlı cevaplar verebilmenin yolunu açacaktır.

 
Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim