• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Trafik Borcunuzu İndirimli Ödeyin

Trafik Borcunuzu İndirimli Ödeyin
Hayati bir öneme sahip olan trafik, bazı sorumlulukları da beraberinde getirir.

Sorumlu olduğumuz kurallar, son derece büyük öneme sahiptir. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken ve göz ardı edilmemesi gereken belli başlı kalıplar mevcuttur. Park halindeyken ya da seyir halindeyken sadece kendimizden değil, başkalarından da sorumluyuz. Trafiği düzene sokan, ciddi sorunların oluşmasını engelleyen bu kurallar, herkes tarafından uyulmak zorundadır. Tabii uyulmadığı zamanlar da trafik cezaları gelebilmektedir. Peki sizin de borcunuz bulunuyor mu? Eğer basit cezalardan son derece yüklü miktarlara kadar cezalarınız bulunuyorsa, öncelikli olarak sorgulama işlemi yapabilir ve daha sonra trafik borcu ödeme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için kullanabileceğiniz ilk sistem EGM olacak. Bunun yanında GİB de sizlere yardımcı olacaktır.

Trafik Borcunda Erken Ödeme İndirimi

Bildiğiniz gibi almış olduğumuz cezalar, belirli süreler içerisinde ödenebilmektedir. Bununla birlikte çok katı kuralları bulunmamaktadır ve ödenmesi için bu zaman zarfı kişiye bırakılmıştır. Tabii trafik borcu ödeme konusunda erken ödeme indirimlerinden de faydalanabilirsiniz. Kesinlikle ekonomik anlamda biraz daha rahatlama yaşayabilirsiniz. Cebinizden çıkacak olan miktarlarda hatırı sayılır indirimler yapılacaktır. Tabii cezayı aldığınız günden itibaren takip eden 15 gün içerisinde ödemeniz gerekecektir. Örneğin kırmızı ışıkta geçme nedeniyle aldığınız 206 TL ceza, 15 gün içerisinde ödediğiniz taktirde 154 TL olacaktır. Bu nedenle ödemelerinizi aksatmadan zamanında yapmanız çok daha faydalı olacaktır.

Farklı Noktalardan Ödeme Yapılabilir

Farklı sebeplerden dolayı karşılaşmış olduğunuz cezalarınızı rahat ve basit bir şekilde ödeyebilirsiniz. Bunun için interneti kullanmak en kolay ve en mantıklı yol olacaktır. Öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait olan siteye girmeniz gerekir. Buradan trafik borcu ödeme ile ilgili olan bölüme geçmelisiniz. Ardından sizlere plakanız ve bazı kimlik bilgileriniz sorulacaktır. Burası güvenilir olduğu için rahatlıkla istenilen bilgileri yazabilirsiniz. Daha sonrasında tamam butonlarına bakmalısınız. Artık çıkan ekranlar sizleri yönlendirecektir. Hangi borcunuz varsa, onları seçip ödeyebileceksiniz. Kartlı ödeme ile yaptığınız işlemlerde de bazı fırsatlar sizleri bekliyor olabilir. Kredi kartınızı ya da banka hesap kartınızı burada kullanabilmek mümkündür. Ayrıca EGM üzerinden de ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

 
Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim