• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Tüketici Kanunu yeniden düzenlenecek

Tüketici Kanunu yeniden düzenlenecek
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin yeniden düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Cezaların miktar ve oranları takdir edilirken esas alınacak ölçüyü yeniden değerlendireceğiz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonominin canlanması, gelişmesi ve vatandaşların haklarının daha iyi savunulması için Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin yeniden ele alınması noktasında çalışma yaptıklarını ifade etti.

Söz konusu kanunu ihlal edenlere uygulanacak cezaların miktar ve oranlarının yeniden belirlenmesi ve cezaya esas alınacak değerlendirmeler konusunda bankalar ile şirketlerin talepleri bulunduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, "Bu talepleri göz önüne alarak ceza dengesini bozmadan, tüketicilerin haklarını zayıflatmadan, kanunla düzenlenmiş cezaların caydırıcılığına halel gelmeden şikayetleri ortadan kaldıracak bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Konuyu Başbakanlığımıza sunarak önümüzdeki günlerde Meclis gündemine göre yasalaştırmak için bir çalışmamız var" değerlendirmesinde bulundu.

"Ceza esas ölçüsünü yeniden değerlendireceğiz"

Tüketicinin korunmasıyla ilgili cezalar tayin edilirken kanundaki muğlak ve yoruma dayalı bazı ifadelerin sıkıntıya sebep olduğuna işaret eden Bakan Tüfenkci, firmaların bu konuda yaşadığı sıkıntıların piyasayı da etkilediğini söyledi.

Söz konusu çalışmanın, bu ifadelere netlik kazandırmayı amaçladığını vurgulayan Bakan Tüfenkci, "Cezaların miktar ve oranları takdir edilirken esas alınacak ölçüyü yeniden değerlendireceğiz. Yapacağımız düzenlemeyle tüketicinin korunmasıyla ilgili kesilen cezalarda uzlaşma müessesini de hayata geçireceğiz. Bu çok önemli. Firmaların ve piyasanın uzlaşma noktasında büyük bir beklentisi var" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim