• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

"Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili tereddüt yok"

"Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili tereddüt yok"
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Avrupa Birliği'nin Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili tereddütünün bulunmadığını söyledi. Zeybekci ayrıca, Körfez ülkeleriyle Katar arasında yaşanan krizin ardından bu ülkeye toplam 121 kargo uçağı malzeme gittiğini açıklad

Gümrük Birliğinin güncellenmesiyle ilgili Avrupa Birliği ile yürütülen görüşmelere dair açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği'nin anlaşmanın güncellenmesiyle ilgili hiçbir tereddütü bulunmadığını, sürecin iki taraf içinde kazançlı olacağını ifade etti.

Zeybekci, "Karşı tarafta ve bizim tarafımızda. Yani Avrupa Birliği'nde ve Türkiye'de Gümrük Birliği güncellenmesinin şu anda sanayi ürünlerini kapsayan Gümrük Birliğinin, sanayi ürünlerinin tamamını, hizmetler sektörünü, tarım ve gıdayı ve kamu alımlarını, elektronik ticareti. Yani Avrupa Birliği ile ekonomik entegrasyon diyeceğimiz bu güncellemeyi Avrupa Birliği ile Türkiye yapma konusunda hiçbir tereddütleri yok. Her iki taraf kazanacak. Şu anda yaklaşık olarak 150 milyar dolar olan karşılıklı ticaret hacmimiz bu güncelleme gerçekleştiği andan itibaren yaklaşık olarak bir yıl içinde 200 milyar dolara, beş yıl içinde de 300 milyar dolara çıkacak. Tabi ki Avrupa Birliği ile aramızda en güçlü platformda ekonomik anlamda gümrük birliği platformu. Bu da tam üyelikle ilgili bizi destekleyen bir süreç olacak. Şu anda bununla ilgili de tam bir uyum içinde yolumuza devam ediyoruz." diye konuştu.

"Katar'a 121 kargo uçağı gitti"

Körfez ülkelerinin Katar ile ilişkilerini askıya almasının ardından bu ülkeye yönelik artan ihracata da değinen Zeybekci, "Dün gece saat 12 itibarıyla 121 tane kargo uçağı gitti bugüne kadar. Dile kolay dünyanın en büyük bugüne kadarki hava taşıma operasyonunu 2 haftada yaptık. Bir gemi gitti arkasından 7 tane tır gitti. Arkasından da bir gemi daha ve bugün uçaklar devam ediyor" dedi.

Bu haber toplam 4043 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim