• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

İşletmelerin dedicated server hizmetini tercih etmeleri için 5 neden

İşletmelerin dedicated server hizmetini tercih etmeleri için 5 neden
Bir işletmeniz var ve modern teknolojileri aktif biçimde kullanıyorsunuz.

Pekiyi, neden dedicated server çözümlerinin sizin için en avantajlı çözüm olduğunu düşündünüz mü? Örneğin fiziksel  sunucu kiralama ile diğer çözümlerin arasındaki farklar nedir? Hangi nedenlerle datacenter hizmetlerini doğru seçmelisiniz. İşte size Dedicated Server tercih etmeniz için 5 neden.

Güvenlik

İşletmelerin hepsi için elbette birinci öncelik verilerin güvenlik koşullarının olağan ve üzerinde olmasıdır. Şirketlerin mali verilerinden müşteri bilgileri ve hatta ürün ve hizmetlere ait projeleri dahi depoladıkları kaynakların güvenlik seviyesinin yüksek olması gereklidir. Dedicated server hzimetleri sahip oldukları sabit protokoller sayesinde ek bir donanım satın almadan sunucu kiralama hizmetlerinin aksine, datacenter genelinde geçerli olan güvenlik alt yapısını kullanmanızı sağlar ve bu sunuculara dilediğiniz zaman ek güvenlik protokollerini kolayca kurabilirsiniz.

Hız

Dedicated server teknolojisinde sistem kaynakları ve ayrılmışı bant genişliği bütünüyle size ait olacağından diğer kullanıcıların neden olduğu sistem kesintileri ve bant daralmalarından etkilenmezsiniz. Tercih edeceğiniz sistemin niteliklerine bağlı olarak yüksek hıza sahip olabilirsiniz.

Maliyet

Dedicated server çözümleri  sunucu kiralama çözümlerine göre oldukça uygun maliyetlere sahiptir. Datacenter içerisinde fiziksel bir sunucudan farklı olmayan bu çözümün kiralık sunuculara göre daha düşük sistem özellikleri bulunmasına karşılık ihtiyaçları genel olarak fazlasıyla karşılayabilirler. Ayrıca dedicated sunuclarda bakım ve onarım maliyeti söz konusu değildir. Datacenter, makinelerde meydana gelen tüm problemlerden sorumludur.

Stabilite

Dedicated sunucu, sistem üreticileri tarafından bu alanda kullanılmak üzere üretilir ve bunun için optimize edilir. Sistem klasik bir bilgisayar olmayıp, sürekli açık kaldığı halde dahi mükemmel performansı ortaya koyar. Günümüzde datacenter içerisinde en çok bulunan sunucu çözümü dedicated sunuculardır.

Operasyonel Avantajlar

Fiziksel sunucu kiralama yönteminde, sunucu üzerinde meydana gelecek her sorunun mesulü kullanıcıdır. Fiziksel sunucu kiralayan müşterilerin sunucularının bakım ve onarımı için datacanter ziyaretlerinde bulunmaları dahi gerekli olmaktadır. Oysa dedicated server kiraladığınızda her türlü bakım onarım ve parça değişimi gibi işlemler datacenter tarafından yapılır. Bu da oldukça önemli bir operasyonel avantajdır. Zira bunun için konuda uzman IT uzmanları çalıştırmanız da gerektirmeyecektir.

 
Bu haber toplam 1450 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim