• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları

İş dünyasından 15 Temmuz mesajları
Koç Holding, Sabancı, Eczacıbaşı gibi ekonominin önde gelen şirketleri ve meslek odaları 15 Temmuz mesajları yayınladı. İşte sizler için derlediğimiz tüm mesajlar.

Koç Holding

‘Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasi’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin bir açıklama yapan Koç Holding, Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel yapı taşının demokrasi olduğunu belirterek milletin geleceğinin en önemli garantisini, ‘Demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak' olarak tanımladı.

Koç Holding’den yapılan açıklamada, “Cumhuriyetimizin en temel yapı taşı demokrasidir ve demokratik bir hukuk devleti çatısı altında bir arada yaşamak milletimizin geleceğinin en önemli garantisidir” denildi.

Sabancı

Her alanda yatırımı sürdürdük

Güler Sabancı, 15 Temmuz'un yıl dönümünde yayımladığı mesajda, sorumluluk bilincine sahip olduklarını belirterek, "Ekonomiden sanata her alanda hızımızı kesmeden ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük" dedi.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Türkiye’nin Sabancı’sı olarak, bu inançtan hareketle üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek için ekonomiden sanata her alanda hızımızı kesmeden ülkemize yatırım yapmayı sürdürdük." dedi.

Güler Sabancı Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Sabancı, "Yakın tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle öncelikle kaybettiğimiz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor ve benzer acılarının tekrarlanmamasını ümit ediyorum" dedi.

Eczacıbaşı 

Ülkemiz için daha büyük değer üretmeliyiz

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, “15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasi için canını vermiş bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. Eczacıbaşı, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin yüz yüze kaldığı tehditlere bedenleriyle siper olan vatandaşlarımıza karşı hepimiz sorumluluk taşıyoruz. Yaşananların tekrarına izin vermememiz, ülkemiz ve geleceğimiz için daha büyük değer üretmemiz, bir gün öncesinden daha iyi olmak üzere yorulmadan ve kararlılıkla çaba göstermemiz gerekiyor. Birlik içinde ortaya koyduğumuz güçlü iradenin, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, her türlü engeli aşmamızı sağlayacağına, kalkınma ve refahımıza katkı sunacağına inanıyoruz. Bu inancımız, Türkiye’nin geleceğine duyduğumuz sonsuz güven ve iyimserlikten gücünü alıyor.”

TÜSİAD

"Güvenlik ve özgürlük birbiri ile çelişkili değil, aksine birbirini tamamlayan temel önceliklerdir"

"Türkiye Cumhuriyeti bir yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Darbe girişiminin hemen ardından uluslararası medyada yayınladığımız ilan metninde de ifade ettiğimiz üzere, “demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebilir.” Güvenlik ve özgürlük birbiri ile çelişkili değil, aksine birbirini tamamlayan temel önceliklerdir.

Bu hain girişime karşı ilk anlardan itibaren toplum olarak çok önemli bir demokrasi sınavı veriyoruz. Halkımız, Cumhurbaşkanımız, Parlamentomuz, Hükümetimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun tüm kesimleri 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimize sahip çıktı. Darbe girişimine karşı kahramanca mücadele verirken yaşamını yitiren şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Turkcell

15 Temmuz 2016, tarihin gördüğü en büyük ihanet hareketlerinden birine tanıklık etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasını, Türk milletinin huzurunu ve refahını hedef alan bir darbe girişimi yaşandı. Böylesine olağanüstü durumlarda haberleşme altyapısı hayati önem arz ettiğinden, Turkcell olarak teröristlerin ilk hedeflerinden biri olduk. Kimimiz alın teriyle, kimimiz el emeğiyle; kimimiz canı pahasına, kimimiz duasıyla bütün ekip canla başla çalışarak Türkiye’nin iletişiminin kesilmemesi için bu zorlu süreç boyunca görevimizi yaptık. Şunu gururla söyleyebilirim ki bu hain girişim karşısında en hızlı reaksiyonu gösteren şirket olduk, demokrasinin yanında yer alarak tavrımızı koyduk. Bu hain girişim süresince darbecilerden tarafımıza ulaşan tüm yasadışı talepleri reddederek, devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu açıkça beyan ettik. Halkımızın hain girişime karşı organize olmak için kullandığı sosyal mecralara kesintisiz erişim için bütün tedbirleri aldık. Telekom sektörü olarak vazifemizi yaptığımız için mutluyuz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi sektörümüzde de birlik ve beraberlik sağladı. Bu olaylardan hem Türkiye hem de sektör olarak kenetlenerek daha da güçlenerek çıktık. Her zaman söylediğimiz gibi “Türkiye’nin teknolojide tüketen değil üreten ülke olması” yolunda sektör olarak birlikte hareket ediyoruz ve edeceğiz. Sektörümüzün ve Türkiye’nin geleceğine inanarak yatırımlarımızla birlikte hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz.

Limak Holding

'Şantiyelerimizde bir gün bile işe ara vermedik'

Türkiye ekonomisi bu hain darbe girişimini çok hızlı reaksiyon göstererek hafif atlattı. Normalde dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir girişim olsa bunun ekonomi üzerinde çok daha yıkıcı sonuçları olurdu. Biz şirket olarak herhangi bir değişim olmadan yatırımlarımıza devam ettik. Fabrikalarımız kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam etti. Hatta Türkiye ve dünyada önemli projelere yatırım kararları aldık. Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu İnşaatı, Çetin Barajı ve HES yatırımı, Gürsöğüt Barajı ve HES yatırımı kararları darbe sonrasında aldığımız önemli yatırım kararlarıydı. İstanbul Yeni Havalimanı, TANAP, Kuzey Marmara Otoyolu ve Yusufeli Barajı gibi önemli şantiyelerimizde ise inşaatlarımızı bir gün olsun durdurmadık. Kuveyt’te de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal binasının temelini attık. Ankara ve Kilis’te iki önemli çimento fabrikası yatırımına başladık ve bu yatırımlara ara vermeden sürdürdük. Diğer tüm yatırımlarımızda da bu şekilde mümkün olduğunca ekonomiyi rahatlatacak tedbirler almaya gayret gösteriyoruz.

Tosyalı Holding

'Tek vücut olduğumuzu kanıtladık'

Demokrasimize karşı yapılan bu saldırıda kararlı bir duruş sergileyerek şer odaklarına karşı nasıl kenetlendiğimizi ve tek vücut olduğumuzu tüm dünyaya da bir kez daha kanıtladık. Hükümetimizin her zaman yanındayız ve milletimizin iradesinden başka bir irade tanımıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin rejimine ve bağımsız bütünlüğüne karşı olan bu saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Yüce Türk Milleti’nin refah seviyesini yükseltmek ve ekonomiye olan canlılığı artırmak için Tosyalı Holding olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Vatanımıza, bayrağımıza ve toprağımıza sahip çıkan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk milletine şükranlarımı sunarım. Demokrasimize ve geleceğimize hiç çekinmeden sahip çıkan ve bu uğurda şehit olan vatan evlatlarını rahmetle anıyor; milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyoruz.

TOBB

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB),TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen istişare toplantısının ardından  açıklama yapıldı. Türkiye'nin istikrarına, ekonomisine ve hukuk devletine yönelik hain darbe girişiminin kınandığı açıklamada, bu ve benzeri girişimlerin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunuldu. Açıklamada, hukuk devletini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik her türlü müdahalenin karşısında olunduğuna dikkat çekilerek, "Bugüne kadar hükümetin hızla aldığı tedbirler, uygulamaya koyduğu yasal-yönetsel düzenlemeler ve teşvikler, darbe girişiminin yarattığı olumsuz etkiyi sınırlayarak iş ve yatırım ortamının sağlıklı şekilde devamına önemli katkı sağlamıştır" ifadesi kullanıldı. 

YASED

Daha fazla yatırım hedefiyle çalışmaya devam

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

“Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Türkiye'nin gücü, bölgesinin tek demokrasisi olmasından, küresel ekonomiye entegrasyonundan, serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde rekabetçiliği ve girişimciliği teşvik etmesinden, genç ve dinamik nüfusundan ve daha da önemlisi hukukun üstünlüğüne dayalı anayasal sisteme bağlılığından kaynaklanmaktadır. YASED olarak bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki dönemde de sağduyu ile meşru düzen, ifade özgürlüğü ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde hareket edilmesinin önemine inanıyoruz. Türkiye’de demokrasi ve hukuk devletini daha da güçlendirecek adımların önü açıktır ve bu yönde kat edilecek mesafe, uluslararası doğrudan yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini daha da artıracaktır. Dün olduğu gibi bugün de Türkiye’deki yatırım ortamının iyileştirilmesine ve yaşanan olaylardan olumsuz etkilenmemesi için yapılması gerekenlere ilişkin görüşlerimizi ve deneyimlerimizi paylaşmaya, daha fazla yatırım daha fazla istihdam hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz ve bu inancımızı yatırım perspektifimizi koruyarak göstermeyi sürdüreceğiz.”

İTO

Türk milletinin geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, "15 Temmuz'dan bu yana geçen bir yıl gösterdi ki; Türk milletinin sandıkta verdiği karara sahip çıkacak gücü var. Bu kararıyla ölümü göze alacak cesareti var. Ve geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri var." ifadelerini kullandı.

Bu kararıyla ölümü göze alacak cesaretinin de olduğunu vurgulayan Çağlar, geleceğin iyi olacağına dair büyük ümitleri de olduğunu dile getirdi. Çağlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde şehit ve gazileri bir kez daha minnet ve saygıyla andığını bildirdi. Türk halkının Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbesini tarihe geçecek bir toplumsal direnişle püskürttüğünü anımsatan Çağlar, geçen bir yılda bu direnişin ekonomi cephesinde üretim ve istihdam seferberliğiyle ciddi bir destek bulduğunu, ekonomide göstergelerin iyiye gitmesiyle hainlere ve işbirlikçilerine en güzel cevabın verildiğinin altını çizdi.

ATO

ATO’dan Diriliş Şiirleri Programı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Fetullahçı Terör Örgütü nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişiminin lider feraseti ve milletin cesaretiyle akamete uğratıldığını belirterek, “15 Temmuz, FETÖ ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür” dedi.

Baran, Oda ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) iş birliğiyle ATO Meclis Salonu'nda düzenlenenen “15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi Kitap Tanıtımı” programında yaptığı konuşmada milli egemenliğin önemine değindi.

15 Temmuz’daki darbe girişimini tarihin en alçak ihanet girişimi olarak nitelendiren Baran, “15 Temmuz da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsü uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun. Tarihimizin en alçak ihanet girişimine göğüslerini siper ederek geçit vermeyen gazilerimizden de Allah razı olsun” dedi.

Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim