• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Yükselen Trend İnternetten Alışveriş

Yükselen Trend İnternetten Alışveriş
İnternet hiç şüphesiz hayatımızda her geçen gün daha fazla yer alıyor. İnternetin bu nüfus sahası genişledikçe kolaylıklar sunan dünyasına dâhil olmamak mümkün değil.

Bu kolaylıklardan bir tanesi internet üzerinden, online ya da e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş de diyebileceğimiz sanal alışverişlerdir. Online alışveriş; kredi kartı, mobil cüzdan, paypal, havale gibi çeşitli yöntemlerle ödeme yaparak internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz her türlü alışverişlere deniyor. Araştırmalara göre Türkiye’de 10 milyon insan yılda en az bir kez online alışveriş yapar. Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması beraberinde sanal alışveriş oranlarını %50 oranında arttırmıştır. 2017 yılı verilerine göre ise online alışveriş yapan Türk tüketicilerin oranı iki katına yükselerek dünyada Hindistan’dan sonra ikinci sıraya yükselmiştir. Online alışverişlerde en çok tercih edilen sektörler ise giyim, elektronik ürünler ve kozmetik olarak ön plana çıkmaktadır.

Neden Online Alışveriş Tercih Ediliyor?

Online alışverişi tercih sebebi üç ana hatla şöyle sıralanabilir.

  • Zamandan tasarruf

  • Avantajlı fiyatlar

  • Ürün çeşitliliği

İnsanlar zamanlarının yapmak istedikleri aktivitelere yetmediğinden şikâyet ederler.  İnternetten alışveriş sayesinde zamandan büyük oranda tasarruf edilebiliyor. Bu duruma en iyi örnek mağazadan mağazaya veya mağaza içerisinde koşturmada geçen zaman kaybı olarak gösterilebilir. Ayrıca zaman kısıtlaması olmadığı göz önüne alınırsa internetin olduğu her yerden ve her zamanda alışveriş de yapılabilir. Tabii ki yorgunluğun önüne geçmesi ise bir başka avantajıdır. Dahası yalnızca oturduğunuz şehirde değil dünyanın neresinde olursa olsun alışveriş imkânınız vardır. Bunun yanında ürünlerin özellikleri karşılaştırılabilir, doğru ürün alternatifleri değerlendirilebilir. Üstelik daha bilinçli tüketiciler oluşmaya başlar. İnternet mağazalarında bölgesel seçimlerin aksine şirketler bütün müşteri portföylerine hitap ettikleri için ürün çeşitlerini azami oranda sergilerler. Daha fazla ürün zevklerine ve seçimlerine yakın tercihler tüketicileri memnun eder. Online alışveriş nedenlerinin başında gelen ise indirimler sayılabilir. Mağazalar hem satışlarını arttırmak hem de internet sitelerinin kullanımlarını yükseltmek ve kullanıcıları açısından alışkanlık oluşturmaya çalışmak için internet siteleri üzerinden birçok indirim kuponu, kampanya ve promosyonlar sunuyor. Tüm sitelerin indirim kodları ise https://indirimvekuponu.com gibi kupon siteleri tarafından tüketicilere bedava sunuluyor. Örneğin mağazadan gidip almaya nazaran internetten sipariş verdiğinizde indirim kuponu ile ürünü çok daha ucuza alabiliyorsunuz. Ayrıca sadece internette bulabileceğiniz çok indirimli ürünler satan e-ticaret siteleri de var. Dijital dünyada en büyük örneklerinden biri gittigidiyor olarak gösteriliyor. Sitede tüm kategorilerden ürünler bulmak çok kolay. Ayrıca eğer gittigidiyor indirim kuponu kullanırsanız harcamalarınızı daha uyguna getirebilirsiniz. Bazı elektronik ürünlerin hafta sonuna özel internet kampanyaları ya da saatlik indirimleri yakalandığında aynı ürünü mağaza fiyatının çok altına edinme şansınız bulunuyor. Elektronik ürünlerde ise en çok tercih edilen sitelerden biri hepsiburada.com’dur. Birçok farklı markanın binlerce modelini aynı çatı altında toplanmış. İsterseniz ürün karşılaştırma ve yorumlardan düşündüğünüz model ile ilgili detaylı fikirlere sahip olabilirsiniz. Yine hepsiburada promosyon kodu ile ekstra indirimleri yakalamak da mümkün.

Online alışveriş siteleri, mağazalarda hemen edinme imkânını yakalama adına kargo firmalarıyla anlaşmalar geliştirerek hızlı teslimat fırsatları geliştiriyor. Kargo hizmeti için de çok düşük ücretler alınabiliyor veya belli limitleri aşmak kaydı ile ücretsiz kargo avantajları sunuluyor. Bunun üzerine ücretsiz iade imkanı da sunulunca dijital alışverişlerin Pazar payı her yıl daha da artıyor.

 

Bu haber toplam 969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim