• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Afyonkarahisar’a yapılması planlanan teleferik projesi hayata geçiriliyor

Afyonkarahisar’a yapılması planlanan teleferik projesi hayata geçiriliyor
Afyonkarahisar’a yıllardır yapılması planlanan teleferik projesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın gayretiyle hayata geçiriliyor.

Afyonkarahisar Belediyesi, kentin çehresini değiştirecek mega projeleri tek tek hayata geçiriyor. Kentte yılladır konuşulan teleferik projesi de bunlardan biri. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın gayretleriyle teleferik projesinde en büyük adım atıldı. Kent Meydanı ile Afyon Kalesi'ni birbirine bağlayacak olan projenin ihalesi gerçekleştirildi.

İHALEYE DÖRT FİRMA KATILDI

Yap-işlet devret modeliyle hayata geçirilecek olan projenin ihalesine 4 firma katıldı. Halatlı Taşımacılık Sanayi Ticaret Ltd Şti, Uluç Yatırım ve İnşaat A.Ş., Barkotek Enerji İnşaat, Valter Asansör İnşaat Sanayi Ltd. Şti ile Grand Yapı Teleferik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti katıldı. İhale komisyonu en iyi teklif veren üç firmadan yazılı olarak son tekliflerini aldı. En uygun teklifi Valter Asansör İnşaat Sanayi Ltd. Şti verdi.

2018 İÇERİSİNDE AÇILACAK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'da yılların hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Çoban, ihaleye Türkiye'nin en ciddi dört firmasının katıldığını ve bu durumun Afyonkarahisar Belediyesi'ne olan güveni gösterdiğini belirterek, "İhaleye katılan dört firma içerisinde Ankara firması olan Valter Asansör İnşaat Sanayi Ltd. Şti, toplam bir yıl içerisinde elde ettiği gelirin KDV hariç yüzde 17'sini belediyemize ödemeyi kabul etti. İhalede en uygun teklifi vererek sözleşme yapmaya hak kazandı. İnşallah 2018 yılı içerisinde kalemize teleferiği çalıştırmayı planlıyoruz" dedi.

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Başkan Çoban, "Dünyada çok kaliteli teleferik işi yapan firmalar var, bunun yanında merdiven altı imalat yapan firmalarda var. Birçok ilde bu şekilde ihale edilen teleferiklerin çalışmadığını biliyoruz ve yerinde gözlemledik. Böyle bir firma işi alır diye çok endişeliydik. Şu an ihaleyi alan firma, dünyadaki en önemli Doppel Mayer Avusturya firmasının Türkiye distribütörü. Türkiye'de 50'nin üzerinde bu tür teleferik işi yapmış. Kaliteli bir Avrupa firmasının ihalemize teklif vermesi bizleri son derece mutlu etti.

Bu haber toplam 4142 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim