• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

TÜPRAŞ'ın İzmir rafinerisinde patlama: 4 ölü

TÜPRAŞ'ın İzmir rafinerisinde patlama: 4 ölü
TÜPRAŞ, İzmir rafinerisinde bu sabah saat 09.25 sıralarında depolama tankında patlama meydana geldi. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiği ve 2 işçinin yaralandığını bildirdi.

TÜPRAŞ'ın İzmir Aliağa'da bulunan rafinerisinde bu sabah 09.25 sıralarında uzun süredir kullanılmayan depolama tankında bakım yapıldığı esnada gaz sıkışmasından kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamada 4 işçi hayatını kaybederken, 2 işçi ise yaralandı.

Yaralanan işçiler, ilk müdahale için Aliağa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edilirken, patlamanın olduğu bölgeye ise girişler tedbir amaçlı kapatıldı.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptığı açıklamada, patlamada 4 işçinin hayatını kaybettiği ve 2 işçinin yaralandığını bildirdi. Uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının bakımı esnasında basınç nedeniyle patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Bayram Yılmaz; depolama tankı bakımı için o esnada toplam 6 işçinin çalıştığı bilgisini paylaştı. Yılmaz; ''Uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının bakımı yapılırken basınç nedeniyle patlama yaşanıyor. Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. İş kazası, dışardan bir müdahale, saldırı yok" ifadelerini kullandı.

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Tüpraş'tan yapılan açıklamada ise "Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak'ın ise tedavisine devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.

BAKAN ALBAYRAK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Antalya'da düzenlenen 8. Türkiye Enerji Zirvesine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TÜPRAŞ'ta meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 4 işçinin yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan Albayrak, "İşçilerimiz hayatını kaybetti. Başta vefat eden işçilerin ailelerine başsağlığı diliyorum. TÜPRAŞ camiasına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi. 

Patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edilirken, yangının sürdüğü bölgeye giriş çıkışlar kapatıldı. Yangının diğer depolama tanklarına sıçramaması için ise, itfaiye ekipleri gerekli önlemleri almaya devam ediyor. 

 

TÜPRAŞ'ın faaliyetini etkileyecek bir durum yok'

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin çok sayıda sanayi kuruluşunu bünyesinde barındırdığını ve 55 bin işçinin çalıştığını söyledi.

Aliağa'da talihsiz bir olay yaşadıklarını, bu tür kazaların zaman zaman meydana gelebildiğini belirten Yılmaz, depolama alanında uzun süredir bakımda bulunan ve işletmeye alınmak üzere hazırlanan bir nafta tankının içinde çalışma yapıldığı sırada gaz sıkışması sonucu patlama olduğunu kaydetti.

Yılmaz, "Anlık bir patlama. Herhangi bir yangın, başka bir sızıntı veya TÜPRAŞ'ın genelini, faaliyetini etkileyecek bir durum yok. Patlama sonucunda 4 işçimiz vefat etti. Olaydan dolayı etkilenen 2 kişi vardı. Birini yaralı kabul ediyoruz durumu hafif. Hepimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

TÜPRAŞ'ın kendi operasyonel faaliyeti ve üretiminin devam ettiğini anlatan Yılmaz, tesise araç girişinin yapılmadığını, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerinin bölgede olduğunu dile getirdi. Yılmaz, "Adli vakadır. Başsavcı olay mahallinde. Polis tahkikatını yapmak üzere burada. Ayrıntılar teknik incelemenin ardından ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

tupras_1.jpgtupras_2-001.jpgtupras_3-001.jpgtupras_4.jpgtupras_5.jpgtupras_6-001.jpg

 

Bu haber toplam 2954 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim