• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakan Atilla davasında jüri kararını verdi

Hakan Atilla davasında jüri kararını verdi
Reza Zarrab tanık konumuna geçince Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık kaldığı davada jüri, eski Halkbank yöneticisi hakkındaki 5 ithamdan suçlu, birinden ise suçsuz bulundu.

İran’a yönelik ABD yaptırımlarının ihlali suçlaması ile ilgili, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın tek sanık olarak yargılandığı davada, jüri karar için bugün yeniden toplandı.

İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın 7 gün süren ifadelerinin de yer aldığı duruşmalar geçtiğimiz ay sona ermiş, 22 Aralık’ta sona eren duruşmaların sonrasında 12 kişilik jüri heyeti kara için toplanmıştı. Ancak Noel tatilinin başlamasına kadar geçen sürede jürinin karara varamaması nedeniyle değerlendirmeye 3 Ocak’a kadar ara verilmişti. İlk kez duruşmaya katılan Atilla'nın eşi gözyaşlarını tutamadı.

Hakan Atilla davasında jüri karara vardı. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde görülen davada, 12 kişilik jüri heyeti, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya yöneltilen 6 ayrı suçun 5’inden suçlu buldu. Atilla, kara para aklamaktan suçsuz bulunurken, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, ve kara para aklama suçuna iştirak etmekten suçlu bulundu. 

Atilla'nın cezası 11 Nisan 2018'de yapılacak duruşma ile Yargıç Berman belirleyecek.

Avukatından ilk açıklama

"Sizce müvekkiliniz adil yargılandı mı?" sorusuna Atilla'nın avukatı Rocco, "Bence davalar hiçbir zaman mükemmel değildir. Bu dava da mükemmel değildi. Temyiz mahkemeleri zaten bu yüzden var" diye yanıt verdi.

Atilla'ya atfedilen suçlar

Atilla'ya atfedilen suçlar arasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delmek, ABD'yi aldatma suçuna iştirak etmek, ABD bankalarını dolandırmak, ABD bankalarını dolandırmaya iştirak etmek, kara para aklamak ve kara para aklama suçuna iştirak etmek bulunuyordu.

Bu haber toplam 2720 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim