• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ABD, 16 kişi 9 kurum ve 6 gemiye yaptırım uygulayacak

ABD, 16 kişi 9 kurum ve 6 gemiye yaptırım uygulayacak
Washington yönetimi, Kuzey Kore'nin nükleer silah faaliyetlerini destekledikleri gerekçesiyle 16 kişi, 9 kurum ve 6 gemi için yaptırım uygulanacağını açıkladı.

ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin nükleer silah faaliyetlerini destekledikleri gerekçesiyle 16 kişi, 9 kurum ve 6 gemi için yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisinden (OFAC) yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırım listesinin genişletildiği bildirildi.

Pyongyang rejiminin nükleer silah faaliyetlerine yardım ettikleri için yaptırım listesine eklenen kişinin 10'unun Kuzey Koreli savunma şirketi Ryonbong General Corporation'ın Çin, Rusya ve Gürcistan'da faaliyet gösteren yetkilileri olduğu belirtildi.

Açıklamada, geri kalan 6 kişiden birinin Pyongyang hükümeti yetkilisi, 5'inin ise halihazırda yaptırım uygulanan Kuzey Kore bankalarından Daesong Bank, Kumgang Group Bank ve United Development Bank'ın Çin'deki finansal temsilcileri olduğu kaydedildi.

Kuzey Kore Petrol Endüstrisi Bakanlığı da listeye alındı

ABD yönetimi ayrıca Kuzey Kore Petrol Endüstrisi Bakanlığına yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Yaptırım listesine alınan diğer kurumlardan Beijing Chengxing Trading ve Dandong Jinxiang Trading'in Çin'in Pekin kentinde faaliyet gösteren şirketler olması dikkati çekerken, iki şirketin Ocak 2013- Haziran 2017 arasında Kuzey Kore'ye toplam 87 milyon dolarlık ürün ithal veya ihraç ettiği bildirildi.

Yaptırım uygulanacak diğer 6 şirketi Kuzey Koreli sevkiyat firmaları oluştururken, bunların kontrol ettiği 6 gemi de ABD'nin kara listesine eklendi.

OFAC'ın yaptırım kararları, ABD ve Kanada Dışişleri bakanları tarafından Vancouver'da geçen hafta düzenlenen Kuzey Kore Zirvesi'nin ardından geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Kasım'da Kuzey Kore'yi "teröre destek veren devlet" olarak tanıyacağını açıklamıştı.

Kuzey Kore, ABD'nin "teröre destek veren ülkeler" listesinde İran, Sudan ve Suriye'nin ardından 4'üncü sırada yer alıyor. Söz konusu listeye 2'nci kez eklenen ülke, George W. Bush tarafından 2008'de çıkarılmadan önce 20 yıl listede kalmıştı.

Bu haber toplam 3271 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim